PRVO REDOVNO ZASEDANJE SKUPŠTINE: Počela četvrta sednica!

 

 

 U Narodnoj skupštini počela je četvrta sednica Prvog redovnog zasedanja Skupštine u 2018. godini, za koju je predsednica Maja Gojković predložila dnevni red od 13 tačaka, a prijavljena je i 181 tačka za dopunu dnevnog reda.

Nakon što je utvrđen kvorum za red sednice, jer je prisutna većina, odnosno 136 poslanika, sednica je počela postavljanjem pitanja poslanika.

 Poslanici će razmatrati i glasati za dnevni red na kojem bi trebalo da se nađe Predlog odluke o usvajanju Godišnjeg plana upotrebe Vojske Srbije i drugih snaga odbrane u multinacionalnim operacijama u 2018. godini, zatim Predlog odluke o učešću pripadnika Vojske Srbije u multinacionalnim operacijama u 2018. godini. 

 Gojković je predložila da se na dnevnom redu nađu i Predlog zakona o vojnom obrazovanju, Predlog zakona o izmenama i dopunama Zakona o odbrani, Predlog zakona o izmenama i dopunama Zakona o Vojsci Srbije, te Predlog zakona o proizvodnji i prometu naoružanja i vojne opreme.

  Kao sedma tačka dnevnog reda predložen je Predlog zakona o izmenama i dopunama Zakona o upotrebi Vojske Srbije i drugih snaga odbrane u multinacionalnim operacijama van granica Srbije, kao osma Predlog zakona o izmenama i dopunama Zakona o vojnoj, radnoj i materijalnoj obavezi, a kao deveta Predlog zakona o izmenama i dopunama Zakona o Bezbednosno-informativnoj agenciji.

 Predsednica Skupštine predložila je da se na dnevnom redu nađu i Predlog zakona o potvrđvanju Memoranduma o razumevanju između Vlade Srbije i Vlade Države Izrael u vezi sa vojnom, odbrambenom i odbrambeno-industrijskom saradnjom, Predlog zakona o potvrđivanju Memoranduma o razumevanju između Vlade Srbije i Vlade Grčke o saradnji u okviru Atinskog multinacionalnog strateško-pomorskog koordinacionog centra.

 Poslednje dve predložene tačke dnevnog reda su Predlog zakona o potvrđivanju Memoranduma između Vlade Srbije i Vlade Republike Srpske o saradnji u oblasti vazduhoplovstva, te Predlog zakona o potvrđivanju Sporazuma između Vlade Srbije i Vlade Rumunije o saradnji u oblasti odbrane.

 

Izvor: Tanjug
Foto: Youtube/Printscreen

Pratite nas na društvenim mrežama

Preporučene vestiPodeli novost

HappyTV

Četvrtak
04:30 Rano jutro
06.45 Dobro jutro Srbijo
11:10 TOP SHOP
11:30 Kviz: Naslovna strana
11:55 Vesti
11:58 Parovi - Jutarnja kafica
12:55 Vesti
13:05 Parovi - Jutarnja kafica
14:15 Serija: Suze moje sestre
15:15 Posle ručka
17:30 Telemaster
18:05 Serija: Suze moje sestre
19:00 Upoznajte Parove
21:00 Goli život
22:00 Parovi - Roditeljski sastanak
02:30 Parovi - Live