Izvor:
25.04.2018 u 16:18
0

Tači: Dijalog sa Beogradom je težak, naredne sedmice biće ključne!

Predsednik privremenih kosovskih institucija, Hašim Tači izjavio je danas da je dijalog sa Beogradom težak, ali da je to jedini način da se krene napred, preneli su prištinski mediji.

Tači je na forumu "Naredne decenije na Kosovu:Unapređenje reforme, regionalna saradnja i evropske integacije", rekao da će "naredni dani i sedmice biti od ključne važnosti za konsolidaciju Kosova kao države".

Tači je, navodi Koha, pozdravio platformu za dijalog sa Beogradom, koju je predstavio predsednik parlamenta. Kadri Veselji, kao i odluku vlade koja ga je ovlasti da vodi taj dijalog.

"Pozdravljam platformu koje predlažu politički lideri. Konkretno, da bi se postigao konsenzus za završnu fazu dijaloga Kosova i Srbije. Obavezujući sporazum je u korist obe zemlje. To olakšava put ka EU. Znam da je dijalog sa Srbijom veoma težak, ali i posvećen pomirenju, a to je jedini način da se krene napred ", rekao je.

Rekao je i da su Kosovu neophodne duboke reforme, uz uverenje da će, kako je rekao "druga decenija nezavisnosti dovesti Kosovo do članstva u NATO".

Konstatovao je da je poslednjih godina "imidž Kosova narušen, a kao primer je naveo upotrebu suzavca na sednicima kosovskog arlamenta.

"Kosovo je uspešna priča, ali smo svedoci da su u poslednjih nekoliko godina institucije funksionisale loše. Događaji u Skupštini poslali su lošu sliku Kosova u svet, a to se vidi i po svim medijima koji stalno ponavljaju snimak suzavca u parlamentu", rekao je Tači.

tanjug.rs
Foto: Twitter/HashimThaciRKS, twitter/MajaEUspox

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter