DONALD TUSK ZAHVALIO VUČIĆU I TAČIJU: Optimista sam kada je u pitanju dijalog Beograda i Prištine!

 

 

Predsednik Evropskog saveta Donald Tusk izjavio je u Prištini da je optimističan po pitanju dijaloga Beograda i Prištine u Briselu.

- Bez ukupne normalizacije i bez punog ostvarivanja sporazuma ne vidim kako može doći do promene i poboljšanja odnosa. Posle sastanka koji sam imao sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem i danas sa vašim predsednikom Hašimom Tačijem ja sam više optimista - kazao je Tusk na konferenciji za novinare u Prištini.

Visoki zvaničnik EU zahvalio je Tačiju i Vučiću što su "investirali lični kapital u dijalog" i ocenio da je reč o strateškoj odluci koja će se dugoročno isplatiti.

Tusk je čestitao Kosovu na ratifikaciji sporazuma o razgraničenju sa Crnom Goroim i pozvao na politički konsenzus u borbi protiv organizovanog kriminala i korupcije.

- Time (demarkacijom) Kosovo je korak bliže režimu putovanja bez viza. Ja sam ubeđen da ćete nastaviti procese reformi i da neće od njih odustati. Borba protiv korupcije i organizovanog kriminala zahteva politički konsenzus i verujem da ćete konsenzusom biti u mogućnosti da nastavite sa ovom politikom - kazao je Tusk.

 

Izvor: Tanjug
Foto: Youtube/Printscreen

Pratite nas na društvenim mrežama

Preporučene vestiPodeli novost