Izvor:
27.04.2018 u 21:11
0

DAČIĆ: Mi ne želimo da se u ovom smeru razvijaju odnosi sa Hrvatskom!

Ministar spoljnih poslova Ivica Dačić izjavio je da smatra da nema potrebe da Srbija i Hrvatska povlače svoje ambasadore na konsultacije, ističući da Beograd ne želi da se u ovom smeru razvijaju odnosi sa Zagrebom.

– Mi ne zelimo da se u ovom smeru razvijaju odnosi sa Hrvatskom – istakao je Dačić.

Podsetivši na spor koji je nastao između Srbije i Hrvatske nakon što je Hrvatska ministra odbrane Srbije proglasila nepoželjnom osobom, on je naglasio da su potezi Srbije nakon toga bili iznuđeni. Dačić je kazao da ako Hrvatska odluči da povuče svog ambasadora iz Srbije, Srbija će odgovoritri recipročnim merama, ali i naglasio da misli da "nema nikakvog razloga za tako nešto"

– Oni su izašli iz svih oblika i normi diplomatskog ophođenja jer su tu notu poslali na telefaks i mejl našoj ambasadi, što je inače neuoobicajen slučaj u diplomatiji, pa smo mi odgovorili na isti način. Ako žele da se na ovaj paradoksalan način razvijaju naši odnosi, mi smo spremni da reagujemo na recipročan način na svaku dalju meru. Ali kad je u pitanju ministar Vulin, mi moramo da zaštitimo naše dostojanstvo – poručio je Dačić.

Dodaje da nije izvesno da će Hrvatska blokirati otvaranje poglavlja Srbije u junu. Kaže da postoji dosta problema iz prošlosti i da Hrvatska negira zločine koji su počinjeni nad Srbima i da Srbija treba da nastavi sa svojom politikom i da se nama ne žuri više nego svima njima.

– Nijedna zemlja nema razumevanja za ovakve odnose i Hrvatska ne može da računa ni na čiju podršku. Mi ne možemo da očekujemo da EU reaguje protiv Hrvatske. Bojim se da je neizlečiva bolest kada se govori o srpskim problemima. EU je zainteresovana da ovaj region bude deo evropskih integracija i to bi bio njihov najveći uspeh – zaključio je Dačić.

Izvor: Tanjug
Foto:

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter