Izvor:
04.05.2018 u 02:09
0

Brnabić: Za tri do četiri godine nova putna infrastruktura!

Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić najavila je danas izgradnju nove putne infrastrukture ka državama regiona, napominjući da se nada da će u naredne tri do četiri godine drugačije izgledati cela putna infrastruktura Srbije.

"Ja sam od onih ljudi koji veruju da smo bili drugačije i bolje infrastrukturno povezani, imali i manje ratova, tako da će ovo značiti jednu drugačiju budućnost", rekla je Brnabić, odgovarajući na pitanja novinara u okviru "Jahorina ekonomskog foruma".

Prema njenim rečima, Srbija puno ulaže u putnu infrastrukturu i povezivanje, jer to vidi i kao regionalno povezivanje i kao ekonomsko osnaživanje.

"Ja se nadam da ćemo mi uskoro završiti i Koridor 10 južni i istočni pravac, čime ćemo da se mnogo brže povežemo i sa Makedonijom i sa Bugarskom. Svakako Koridor 11 koji će biti svojevrsno čvorište i ka Crnoj Gori, ali i ka Republici Srpskoj", navela je premijerka Srbije.

Ona je izrazila nadu da će deo Koridora 11, od Preljine do Požege, krenuti da se radi ove godine i da će se ugovarati finansiranje sledeće trase.

"Takođe nam je važan i fruškogorski koridor koji će se posle spuštati na Loznicu. Loznica nam je važna, jer će biti sledeće čvorište i zbog povezivanja sa RS i zbog velike investicije koju imamo u rudniku jadarita", navela je Brnabić.

Ona je ukazala da će u tom kraju biti sprovedena i modernizacija železničke infrastrukture.

Što se tiče preporuka koje dolaze iz Evropske unije, Evropske komisije i Saveta Evrope, Brnabić je rekla da ih Srbija jako pažljivo prati i na njih reaguje bez odlaganja.

"Vlada Srbije ulaže jako mnogo i resursa i energije u borbu protiv korupcije. To je jedan od osnovnih razloga zbog kojih smo ušli u veliku reformu elektronske uprave. Što više elektronske uprave – to manje korupcije, tako da je to jedan od naših prioriteta", naglasila je Brnabić.

Happytv.rs/Tanjug
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter