Izvor:
04.05.2018 u 02:17
0

Dodik: RS podržava predlog Srbije za rešavanje graničnog spora!

Predsednik RS Milorad Dodik rekao je danas da RS podržava rešavanje graničnog spora Srbije i BiH na način kako je to Srbija ranije predložila.

Na marginama Ekonomskog foruma na Jahorini, Dodik se sastao sa premijerkama Srbije i RS, Anom Brnabić i Željkom Cvijanović, i istakao kako su odnosi RS i Srbije najbolji do sada, da postoje vrlo konkretni oblici saradnje i ukazao na značaj političke podrške koju Srbija pruža RS.

Predsednik RS, prenose Vijesti.ba, rekao je da je zahvalio premijerki Srbije na pomoći koju je pružila RS od 10 miliona evra, koje će biti upotrebljene širom RS za nove škole, vrtiće, obdaništa, putnu infrastrukturu.

"Kapitalan projekat je put od Foče do Čemerna, koji ćemo graditi uz pomoć sredstava Vlade Srbije", kazao je Dodik, navodeći da je sa Brnabićevom razgovarao i o mostu izmedu Bratunca i Ljubovije.

"Činjenica je da je sa strane Srbije on već urađen i tu nema nikakvih zastoja, a ostalo je da se reši problem na strani BiH i vlasti BiH. Vlada RS je odlučila da će sve sporne stvari preuzeti na sebe da se taj posao završi što je pre moguće i o tome smo upoznali premijerku Brnabić", naglasio je Dodik.

Dodao je da je razgovarano i o ujednačavanju školskog programa u nacionalnim predmetima u RS i Srbiji, te o potrebi da se u okviru nacionalne akademije javne uprave u Srbiji školuje i kadar iz RS.

Sporazum će, kako je rekao, biti potpisan krajem avgusta, kada će biti održana zajednička sednica vlada RS i Srbije u Trebinju.

Razgovarano je i o mogućnosti izgradnje dve hidroelektrane od po 40 mega vata zajedničkim sredstvima Srbije i RS te da to bude vlasništvo dve vlade, prenose Vijesti.ba.

Happytv.rs/Tanjug
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter