Izvor:
06.05.2018 u 14:09
0

VUČIĆ U POSETI TURSKOJ: Danas u Istanbulu priča sa Erdoganom, sutra u Ankari!

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić počinje dvodnevnu posetu Turskoj tokom koje će sa predsednikom te zemlje Redžepom Tajipom Erdoganom razgovarati o jačanju bilateralnih odnosa i o regionalnoj saradnji.

Prema najavama turske strane, Vučić će posetu početi u Istanbulu gde će zajedno sa Erdoganom učestvovati na prvom sastanku Visokog saveta za saradnju Srbije i Turske čije je osnivanje dogovoreno prilikom Erdoganove posete Srbiji u oktobru prošle godine.

Drugog dana posete, u ponedeljak Vučić će boraviti u Ankari gde će imati odvojene sastanke sa Erdoganom i sa predsednikom turskog parlamenta Ismailom Kahramanom. Turski predsednik posetio je Srbiju u oktobru prošle godine sa brojnom delegacijom u kojoj je bilo više ministara i gotovo 200 privrednika.

Tokom te poste potpisana je deklaracija o osnivanju Visokog političkog saveta za saradnju koji će se sastajati jednom godišnje, ; kao i 16 sporazuma o saradnji u oblasti ekonomije, trgovine i investicija, a ; održan je i tursko-srpski poslovni forum.

Zajedno sa predsednikom Srbije Erdogan je posetio i Novi Pazar.

Izvor: Kurir
Foto: Youtube/Printscreen

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter