Izvor:
06.05.2018 u 14:31
0

MOGERINI UOČI SAMITA U SOFIJI: Znak da EU i njeni zapadnobalkanski partneri dele isti geografski prostor, političke ciljeve i sudbinu!

Visoka predstavnica EU za spoljnu politiku i bezbednost Federika Mogerinii izjavila je da će samit EU i Zapadnog Balkana u Sofiji 17. maja biti veoma važan događaj koji će pokazati da EU i njeni partneri u regionu dele iste ciljeve.

– To će biti prvi i najvažniji politički znak da EU i njeni zapadnobalkanski partneri ne dele samo isti geografski prostor, već i političke ciljeve i istu sudbinu – rekla je Mogerini.

Ona je to rekla juče na konferenciji za novinare sa zamenikom bugarskog premijera i ministra odbrane Krasimira Karakačanova nakon neformalnog sastanka ministara odbrane članica EU u Sofiji.

– To neće biti samit proširenja, ali ipak, činjenica da je ceo region Evropa i da ima evropsku perspektivu biće jedan od osnovnih elemenata samita – rekla je ona.

Prema njenim rečima, nije samo u interesu zemalja Zapadnog Balkana, već i svih u EU da se rad sa regionom učini kredibilnim.

– A kredibilna evropska perspektiva za ceo region je centralni deo našeg interesa – rekla je Mogerini.

Izvor: Tanjug
Foto: Twitter/yenisafakEN

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter