VUČIĆ U DIZELDORFU: Investitori zadovoljni onim što su čuli, biće još investicija!

 

 

 Nemački investitori su bili zadovoljni ekonomskim pokazateljima Srbije, jer brojke ne lažu, izjavio je u Diseldorfu predsednik Aleksandar Vučić i dodao da će biti još nemačkih investicija u našu zemlju.

- Mislim da će biti ponovo novih investitora. Bili su zainteresovani za sve naše ekonomske pokazatelje, bili su zadovoljni onim što su čuli. Videli ste i da su i sami bili spremni, sami su znali, jer brojke ne lažu. Brojke su jedno, drugo je to što mi Srbi nikada nismo zadovoljni, što je možda i naša dobra osobina - rekao je Vučić.

Ističući da je radio na daljem privlačenju nemačkih kompanija u Srbiju, on je ocenio da je veoma važno razgovarati sa svima.

- Mnogi potcenjuju nemačke države i pokrajine, a one su mnogo brojnije po ljudima i ekonomski naprednije od većine evropskih zemalja. Iskoristili smo nezainteresovanost mnogih drugih koji razgovaraju samo sa Berlinom i nastavili da pregovaramo sa svima - rekao je predsednik Vučić.

 


Prema njegovim rečima, nemačka pokrajina Severna Rajna - Vestfalija, u kojoj se nalazi Diseldorf, želi da prestigne Bavarsku po obimu trgovinske razmene, ali im do tog cilja nedostaje još 220 miliona evra.

- Biće novih investicija, oni žele da prestignu Bavarsku i moraće da se potrude za još 220 miliona evra trgovinske razmene, tako da, mi verujemo da će ta konkurencija u samoj Nemačkoj da bude veća i nadamo se da već ove godine, ako to smem na takav način da kažem, imamo pet milijardi trgovinsku razmenu sa Nemačkom - istakao je Vučić, podsetivči da je trgovinska razmena Srbije i Nemačke više od dva puta veća nego pre pet godina.

On je naglasio da to govori o tome koliko je Srbija drugačije viđena i koliko je više poštovana. 

- Srbija napreduje u evropskim i svetskom okvirima - naglasio je Vučić.

 On je, takođe, rekao da je svakog nemačkog investitora, i kao predsednik i kao premijer, uvek primio, što je, kako kaže, jedinstven slučaj u svetu. Veruje, kako kaže, da će sve više investitora iz Nemačke dolaziti u Srbiju i da će je još više poštovati, ali da je na Srbiji da pokaže svoju lojalnost kao partner Nemačkoj.Istakao je i da se na svaki način mora obezbediti nezavisnost pravosuđa i samostalnost tužilašstva, jer će se u tom slučaju nemački investitori osećati potpuno sigurno sa svojim ulaganjima u Srbiju.

 

Izvor: Tanjug
Foto: Twitter/predsednikrs

Pratite nas na društvenim mrežama

Preporučene vestiPodeli novost

HappyTV

Utorak
04:30  Rano jutro
06:45  Dobro jutro Srbijo
11:30  Parovi - Jutarnja kafica
11:55  Vesti
12:05  Parovi - Jutarnja kafica
12:55  Vesti
13:05  Parovi - Jutarnja kafica
13:55  Vesti
14:05  Serija: Kazna
15:15  Posle ručka
17:30  Telemaster
18:10  Serija: Kazna
19:00  Upoznajte Parove
21:00  Provodadžija
22:00  Parovi - Live
02:30  Parovi - Noćobdije
04:30  Rano jutro