Izvor:
17.05.2018 u 15:27
0

Tajani: Moguć dogovor sa Srbijom i Crnom Gorom o ulasku u EU do 2025. godine!

Predsednik Evropskog paralmeta Antonijo Tajani kaže da je moguće postići dogovor o pristupanju Srbije i Crne Gorem članstvu EU do 2025, što je inicijalni datum koji je sadržan o Strategiji EU o pristupanju zemalja Zapadnog Balkana, usvojenoj u februaru ove godine.

”Imamo mnogo zemlja kandidata za članstvo, ali Srbija i Crna Gora su na prvom mestu”, poručio je Tajani dolazećei na samit EU – Zapadni Balkna u Sofiji.

Predsednik Evropskog paralameta kaže da je Zapadni Balkan ključan za EU i da Unija mora da radi na stabilnosti regiona.

”Imamo problema oko terorizma i migracija. Moj predlog je i da oformimo finansijski paket od 10 milijardi evra za infrastrukturu, autoputeve, železncu, ali i za digitalnu infrastrukturu”, kaže Tajani.

On je ponovio da podržava predlog komesarke Marije Gabrijel o digitalnom sistemu za zapadni Balkna što podrazumeva razvoj bežićnog interneta i ukidanje rominga.

tanjug.rS
Foto: Twitter/Antonio_Tajani, pixabay.com

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter