Izvor:
18.05.2018 u 01:56
0

PREMIJERKA BRNABIĆ: U Sofiji poklonjen veliki značaj Srbiji!

Premijerka Srbije Ana Brnabić izjavila je da je Srbija na Samitu u Sofiji predstavljena na najbolji mogući način, te da je predsednik Vučić dobio reč odmah nakon izlaganja predsednika Evropskog saveta Donalda Tuska i predsednika Evropske komisije Žan Klod Junkera.

– To govori koliko je prostora dato Srbiji i koliko nam je značaja poklonjeno – rekla je Brnabić.

Ona je navela da je iz razgovora sa učesnicima Samita videla da su oni manje ili više zadovoljn rezultatima, te da je premijer Albanije Edi Rama bio jako nezadovoljan i razočaran. Kako je rekla, u kratkom razgovoru sa Ramom videla je da je nezadovoljan, jer Albanija nije dobila potvrdu datuma za početak pregovora za članstvo u EU.

– Mi imamo odlične odnose sa Albanijom i odličnu komunikaciju. Prepoznajemo značaj ulaska u EU i pozdravili smo početak pregovora za članstvo i za Albaniju i za Makedoniju, jer bez stabilnog regiona, nema ni stabilne Srbije – navela je Brnabić.

Ona je dodala da je ovo prvi put da Svetski ekonomski forum prati agendu proširenja i Berlinski proces, što je kako kaže, značajno, jer se region Zapadnog Balkana bolje povezuje i "ulazi u EU, ali ne kao region, već kao pojedinačne zemlje". Istakla je da je povezivanje neophodno za dostizanje standarda koje imaju zemlje EU.

– Mislim da Srbija sada može očekivati više novca iz fondova EU, ali naš primarni fokus mora biti da izgrađujemo naše kapacitete i da imamo što vise kvalitetnih projekata -rekla je Brnabić i dodala da Srbija ostvaruje rast, ali da i dalje nije spremna za prihvatanje mnogo većih fondova.

Izvor: Tanjug
Foto: Youtube/Printscreen

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter