Izvor:
09.08.2016 u 19:58
0

VUČIĆ POČEO SA ČITANJEM EKSPOZEA: Deo opozicije napustio sednicu parlamenta!

Mandatar za sastav nove vlade Aleksandar Vučić poručio je danas da neće dozvoliti da se Srbija vraća nazad i da stane.

Daćemo sve od sebe da to učinimo – rekao je Vučić na početku izlaganja ekspozea o novoj vladi, koji ima 68 strana.

Deo opozicija je, pre nego što je Vučić počeo izlaganje, napustila salu Skupštine Srbije. Vučić je rekao da danas nije u parlamentu samo zbog fomiranja nove vlade.

Već i da svi zajedno postavljamo lestvicu i odgovaramo na pitanje koliko možemo da postignemo, testiramo naše mogućnosti i limite, proveramo da li smo kao zemlja mali ili mozemo da budemo veliki, da li ćemo uspeti da se popnemo ili klizimio i da li ćemo moći da pomerimo granice našeg rada, obrazovanja, naše sujete i pomirenosti sa tim koliko i šta možemo – rekao je Vučić.

Vučić je rekao da je vlada izabrana ne zbog sebičnih interesa, već da bude odgovorna za pomeranje granica i podizanje lestivce.

Nemam nameru da se bavim ovim poslom kad ne budem mogao da uradim više, da osvojiom više za našu zemlju, za taj posao smo se odlučili ne zbog slave već zbog odgovornosti – rekao je Vučić.

Vučić je podsetio na obavezu prema Srbiji i njenim građanima da budu bolji kako bi, kako je rekao, ova država bila bolja i kako bi ljudi bolje živeli. Prema njegovim rečima ljudima su dosadile bajke i mitovi, i zato su pristali na teške mere i štednju.

Bolji život je bolji uz užasno veći napor svih nas – rekao je Vučić.

Srbija je počela da radi jer je otkrila jasan cilj, poželela je na vrh, ne onaj ratnički, već onaj na koji se stiže znanjem, radom i trudom, rekao je Vučić. To je vrh znanja, napretka i marljivosti, na koji se stiže samo ako pobediš sebe, rekao je Vučić i dodao da posle mnogo vremena postoji rezultat kojim možemo da se pohvalimo.

Nema više kretanja unazad, nema silaženja niti padanja – poručio je Vučić.

Kako je rekao nova vlada hoće da zastavu Srbije na vrhu ostvari i da će dati sve od sebe da to učini.

Jednostavno nemamo više gde, nego samo na bolje i napred – rekao je Vučić.

Danas Srbija nije ista kao pre dve godine, rekao je Vučić, primetivši da je zemlja tada bila u recesiji, da se javni dug oteo kontroli, da je postojala bojazan da ne mogu da se ispune obaveze prema penzionerima i radnicima. Vučić je na početku govora zahvalio Alfredu Guzenbaueru, bivšem rumunskom premijeru Viktoru Ponti i italijanskom političaru Franku Fratiniju, koji prisustvuju sednici.

Sednicu sa galerije prate i gosti, predsednici Ustavnog i Vrhovnog kasacionog suda, predstavnici verskih zajednica, guverner Narodne banke Srbije, nacelnik Generalštaba VS, predstavnici vlade i Skupštine Vojvodine, grada Beograda, diplomatskog kora i drugi.

Tanjug
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter