Izvor:
23.05.2018 u 19:17
0

Predsednik Kine poručio Vučiću: „Naše partnerstvo je sve jače“!

Pridajem veliku pažnju razvoju kinesko-srpskih odnosa i spreman sam da sa Vama uložim napor da naše državne odnose podignemo na novi nivo, poručio je predsednik Kine Si Đinping u odgovoru na pismo predsednika Srbije Aleksandra Vučića

Predsednik Narodne Republike Kine Si Đinping odgovorio je na pismo predsednika Srbije Aleksandra Vučića, koji je tražio blisku saradnju sa Pekingom u svim oblastima od obostranog značaja.

"Vaše pismo me je mnogo odbradovalo. Veoma cenim to što Vi poklanjate veliku pažnju razvoju odnosa sa Kinom i aktivno se zalažete za unapređenje praktične saradnje naših dveju zemalja", naveo je Si u pismu, koje je prenela Služba za saradnju s medijima Predsednika.

Kineski predsednik je istakao da se sveobuhvatno strateško partnerstvo Kine i Srbije odlično razvija, da se učvršćuje međusobno političko poverenje i da intenzivno napreduje praktična saradnja u oblastima energetske i saobraćajne infrastrukture, kao i u drugim oblastima, što predstavlja konkretne interese naroda naših dve zemalje.

"Saradnja u oblasti vojne industrije i trgovine predstavlja važan izraz visokog nivoa međusobnog političkog poverenja i strateškog karaktera bilateralnih odnosa Kine i Srbije. Kineska strana je spremna da sa srpskom stranom razgovara o produbljivanju razmene i saradnje u oblasti vojne industrije i trgovine, kao i saradnje u drugim oblastima, neprekidno obogaćujući sadržaj Sveobuhvatnog strateškog partnerstva dveju zemalja. Kineska strana izražava dobrodošlicu srpskoj delegaciji, koja bi došla u posetu Kini na razgovor o konkretnim temama, u terminu koji će dogovoriti naše resorne institucije", navedeno je u pismu.

Si je ukazao da pridaje "veliku pažnju razvoju kinesko-srpskih odnosa" i da je spreman da sa Vučićem uloži napor kako bi se odnosi podigli na novi nivo.

"Želim Vam veliki uspeh u radu i dobro zdravlje", navodi se u pismu predsednika Narodne Republike Kine Sija Đinpinga.

informer.rs
Foto: tanjug/printscreen, Vlada Republike Srbije

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter