parovi prijava happy zvezda prijava kviz happy talent šou

Predsednik Kine poručio Vučiću: "Naše partnerstvo je sve jače"!

Pridajem veliku pažnju razvoju kinesko-srpskih odnosa i spreman sam da sa Vama uložim napor da naše državne odnose podignemo na novi nivo, poručio je predsednik Kine Si Đinping u odgovoru na pismo predsednika Srbije Aleksandra Vučića

Predsednik Narodne Republike Kine Si Đinping odgovorio je na pismo predsednika Srbije Aleksandra Vučića, koji je tražio blisku saradnju sa Pekingom u svim oblastima od obostranog značaja.

"Vaše pismo me je mnogo odbradovalo. Veoma cenim to što Vi poklanjate veliku pažnju razvoju odnosa sa Kinom i aktivno se zalažete za unapređenje praktične saradnje naših dveju zemalja", naveo je Si u pismu, koje je prenela Služba za saradnju s medijima Predsednika.

Kineski predsednik je istakao da se sveobuhvatno strateško partnerstvo Kine i Srbije odlično razvija, da se učvršćuje međusobno političko poverenje i da intenzivno napreduje praktična saradnja u oblastima energetske i saobraćajne infrastrukture, kao i u drugim oblastima, što predstavlja konkretne interese naroda naših dve zemalje.

"Saradnja u oblasti vojne industrije i trgovine predstavlja važan izraz visokog nivoa međusobnog političkog poverenja i strateškog karaktera bilateralnih odnosa Kine i Srbije. Kineska strana je spremna da sa srpskom stranom razgovara o produbljivanju razmene i saradnje u oblasti vojne industrije i trgovine, kao i saradnje u drugim oblastima, neprekidno obogaćujući sadržaj Sveobuhvatnog strateškog partnerstva dveju zemalja. Kineska strana izražava dobrodošlicu srpskoj delegaciji, koja bi došla u posetu Kini na razgovor o konkretnim temama, u terminu koji će dogovoriti naše resorne institucije", navedeno je u pismu.

Si je ukazao da pridaje "veliku pažnju razvoju kinesko-srpskih odnosa" i da je spreman da sa Vučićem uloži napor kako bi se odnosi podigli na novi nivo.

"Želim Vam veliki uspeh u radu i dobro zdravlje", navodi se u pismu predsednika Narodne Republike Kine Sija Đinpinga.

 

informer.rs
Foto: tanjug/printscreen, Vlada Republike Srbije

Pratite nas na društvenim mrežama

Preporučene vestiPodeli novost

HappyTV

Cetvrtak
04:30 Rano jutro
06.45 Dobro jutro Srbijo
11:15 Letnji kamp - Buđenje
11:40 TOP - SHOP
11:55 Vesti
12:05 Letnji kamp - Live
12:55 Vesti
13:05 Letnji kamp - Live
14:00 Koreni
15:30 Posle ručka
17:30 Telemaster
18:10 Kviz: Naslovna strana
18:35 Upoznajte Parove
21.00 Srbija na dlanu
22:00 Letnji kamp - Moja priča
02:30 Posle ručka (R)