Izvor:
10.08.2016 u 13:17
0

VUČIĆ PREDSTAVIO NOVI PROGRAM: Poslanici Skupštine Srbije danas o izboru nove vlade

Poslanici Skupštine Srbije raspravljaće danas o izboru nove vlade, pošto je mandatar Aleksandar Vučić predstavio program koji kao glavni cilj ima prosperitet i podizanje životnog standarda svim građanima.

Tokom izlaganja ekspozea koje je trajalo skoro šest časova, Vučić je poručio da je cilj da sva pregovaračka poglavlja budu zatvorena do kraja mandata buduće vlade, 2019. godine. On je dodao da ce se plate u javnom sektoru i penzije u budućnosti redovno isplaćivati, kao i da je cilj da se kroz povećanje potrošnje podigne rast, a ne samo kroz povećanje izvoza i investicija.

Istakao je da će se zalagati za mir i stabilnost i da će raditi na stvaranju uslova za bolji odnos sa Hrvatskom i BiH, ali da će čuvati i nacionalne interese.

Na početku predstavljanja programa vlade, deo opozicije, DS, SDS i D JB, napustio je skuštinsku salu, negodujući zbog načina zakazivanja sednice, a mandatar im je poručio da ih je narod izabrao da slušaju ekspoze i da posle iznesu primedbe, ali da je jasno da deo opozicije to uopšte ne zanima.

Salu nije napustio LDP, ali je lider te partije Čedomir Jovanović novinarima saopštio da neće podržati izbor vlade i da kao njenu ključnu slabost vidi to što je bez jasne politike i nema potrebnu snagu za otklanjanje problema. I DS S i Dveri su po završetku izlaganja mandatara poručili da neće podržati ekspoze i novu vladu.

Program vlade su tokom izlaganja u skupštinskom holu komentarisali i bivši šef italijanske diplomatije Franko Fratini i bivši austrijski kancelar Alfred Guzenbauer. Program nove vlade je veoma ambiciozan i predviđa nastavak važnih ekonomskih reformi, kako bi se obezbedile investicije i zaposlenost.

Mislim da je mandatar predstavio veoma ambiciozan program nove vlade za naredne godine, koji predviđa nastavak važnih ekonomskih reformi, kako bi se obezbedile investicije i zaposlenost, a tu je i izazov nastavka evropskih integracija – rekao je Guzenbauer.

Fratini je iskatao da je improsioniran fiskalnom konsolidacijom i ekonomskim rezultatima prethodne vlade, a pohvalno se izrazio i o delu ekspozea koji se odnosi na spoljnu politiku.

Rekao je da Srbija može biti most između EU i Rusije i da partnerstvo sa Ruskom federacijom nije kontradiktorno evropskom putu Srbije.

Tanjug
Foto: Twitter/DDNewsLive

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter