Izvor:
01.06.2018 u 02:54
0

PREDSEDNIK SRBIJE: „Ono što smo čuli od Makrona i Merkel je ohrabrujuće, niko nije toliko entuzijastičan koliko bismo to želeli mi na Balkanu“!

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da su poruke koje su francuski predsednik i nemačka kancelarka uputili nedavno u Sofiji u vezi sa evropskim integracijama ohrabrujuće, ali je napomenuo da niko nije tako veliki entuzijasta koliko bismo to želeli mi na Balkanu.

On je to rekao odgovarajući na pitanje da li cilj da Srbija bude spremna da se pridruži EU 2020. godine još uvek ima smisla posle stava koji je nedavno francuski predsednik Emanuel Makron izneo u Sofiji o potrebi da se EU reformiše pre nego što bi došlo do novog proširenja.

– Ono što smo čuli od Emanuela Makrona i Angele Merkel bilo je ohrabrujuće. Naravno, niko nije toliko entuzijastičan koliko bismo to želeli mi, na Balkanu. To je realnost u koju moramo da se uklopimo, ne radimo na snovima. Francuski predsednik mi je izgledao pozitivan, iako je ukazao na potrebu da se EU ojača pre razmatranja novih članstava. On je pravi lider upravo zbog toga što može da kaže teške stvari – rekao je Vučić.

Vučić je, takođe, istakao da Srbija mora da uradi svoj deo posla, da napreduje sebe radi, i da već ima značajnih rezultata.

– Moj pristup se razlikuje od pristupa Edija Rame (albanskog premijera). Ne želim ni za šta da molim. Moramo da radimo svoj deo posla, moramo da pravimo pomake radi sebe samih – istakao je Vučić.

On je rekao i da već treću godinu za redom Srbija ima budžetski suficit.

– Komisija pozdravlja naš ekonomski napredak. Znamo šta treba poboljšati: vladavinu prava, slobodu izražavanja … Potrebno nam je više stranih ulaganja -zaključio je predsednik Srbije.

Izvor: Tanjug
Foto: Twitter/predsednikrs

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter