Izvor:
12.08.2016 u 18:06
0

VLADA UVODI NOVINE: Ovako će se obeležavati DRŽAVNA TAJNA!

Prema izmeni Uredbe o kancelarijskom poslovanju, od sada će se podaci koji su osetljivi i trebalo bi da imaju ograničenu distribuciju, obeležavati sa "službeno", navedeno je u saopštenju Vlade repubilke Srbije.

Ovu oznaku će nositi sva akta koja nastanu u radu državnih organa, a tiču se pristupnih pregovora sa Evropskom Unijom. Oznaka "službeno" je ekvivalent oznaci "limited", koja se koristi prema pravilima EU.

Navedena oznaka nije oznaka tajnosti u smislu Zakona o tajnosti podataka, niti se bilo kome može ograničiti pravo na informaciju koja se nalazi u dokumentu koji je tako obeležen.

Oznaka "službeno" je internog karaktera i koristi se isključivo da bi se preciziralo ko od državnih službenika ima pravo uvida u ova dokumenta.

HappyTv.rs
Foto: Wikimedia

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter