Izvor:
07.06.2018 u 16:41
0

Joksimović: Ambasadori EU nisu pominjali promenu formata dijaloga!

Ministarka za evrointegracije Jadranka Joksimović je, posle sastanka sa ambasadorima zemlja članica EU u Briselu, izjavila da niko od prisutnih nije pominjao direktno uključivanje ili promenu formata dijaloga.

”Nije bilo intervencija u smislu direktnog uključivanja ili promene formata. Sam proces jeste komplikovan i nosi puno poteškoća i neizvesnosti, ali postoji razumevanje i percepcija da je Beograd taj koji je svoje obaveze onako kako je potpisao i ispunio, a da drugi nisu”, izjavila je Joksimović.

Jadranka Joksimovića kaže da je ambasadore zemlja članica EU interesovalo kada će biti postignut pravno obavezujući sporazum i da je ona iznela argumente Srbije o ulozi Briselskog sporazuma, načina na koji je postignut, u kojoj meri je implementiran i koja je strana šta uradila.

”Ja sam iznela argument sa kojim su se svi složeli, a to je da je i Briselski sporazum pravno obavezujući sporazum koji su potpisali ne samo Beograd i Priština već da on ima i grancije EU. Zamolila sam ih da pročitaju Briselski sprazuma koji ima stranu i po i vide da je Srbija zaista ispunila sve obaveze iz ovog sprazuma i da sada čekamo da vidimo konkretan i opipljiv rezultat vezan za uspostavljanje Zajednice srpskih opština da bi ceo proces mogao da se nastavi jer ga mi nismo ni opstruirali”, kaže Joksimović.

Ministarka Joksimović kaže da među zemljma članicama postoji razumevanje da je Beograd radio na implementaciji Briselskog sporazuma. On je naglasila da Srbija sada očekuje da vidi rezultate rada na izradi statuta ZSO za šta rok ističe za tri meseca.

tanjug.rs
Foto: Twitter/SNSSerbia, arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter