Izvor:
07.06.2018 u 20:23
0

MAJA KOCIJANČIĆ: Nikada nismo najavili sastanak za danas!

Portparolka Evropske komisije Maja Kocijančić kaže da tehnički dijalog Beograda i Prištine nije bio zakazan za danas, te dodaje da ne zna za izveštaje o tome da su zemlje članice nezadovoljne načinom na koji su obaveštene o toku dijaloga.

– Nikada nismo najavili sastanak za danas. Konsulatacije sa obe strane na nivou tehničkih delegacija i dalje su u toku – izjavila je Kocijančić.

Prethodno je glavni pregovarač Prištine u tehničkom dijalogu sa Beogradom Avni Arifi izjavio da je dobio poziv EU za učešće na sastanku 7. i 8. juna u Briselu, ali da je poziv odbijen jer kosovska strana ne želi samo da razgovara o ZSO već i o svim temama.

Kocijančić je, međutim, podsetila da je u toku rad na sveobuhvatnom sporazumu o normalizaciji odnosa u formi pravno obavezujućeg sporazuma, na čemu rade dva predsednika uz posredovanje šefice EU diplomatije Federike Mogerini.

– Visoka predstavnica se redovno sastaje sa lidrima i službe su u bliskom kontaktu, a datum za sledeću rundu dijaloga na visokom političkom nivou još nije određen – poručila je Kocijančić.

Ona je ponovila da Evropska služba za diplomatske (EEAS) poslove redovno obaveštava zemlje članice o dijalogu i da će to činiti i dalje bilo direktno u komunikaciji Federike Mogerini sa predstavnicima zemalja članica EU ili kroz izveštaje koje službe EEAS predstavljaju u radnim grupama Saveta.

Izvor: Tanjug
Foto: Youtube/Printscreen

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter