Izvor:
12.08.2016 u 22:52
0

MIŠČEVIĆ PORUČUJE: Nema ozbiljnijih prepreka za poglavlja 23 i 24!

U ovom momentu, ne postoje neke značajnije prepreke koje mogu predstavljati problem za ispunjavanje prelaznih merila za poglavlja 23 i 24, izjavila je danas šefica pregovaračkog tima Srbije za pregovore sa EU Tanja Miščević i dodala da će ona biti zatvorena onda kada Srbija zapravo dokaže da ima dovoljan broj slučajeva koji potvrđuju da je sve ono što je predvidela i urađeno.

Ta merila su, prema njenim rečima, elementi iz oba akciona plana.

Nije to ništa novo, oni su kao mere već predviđeni i planirani, samo što će se na njih obratiti veća pažnja”, rekla je Miščević, uoči tribine “Šta nas čeka u poglavljima 23 i 24”, koja se održava u okviru projekta Centra savremene politike i Fondacije Konrad Adenauer.

Miščević ističe da svakako ne treba zaboraviti ni celinu plana, odnosno celinu poglavlja, jer poglavlja 23 i 24, koja se nazivaju vladavinom prava, zapravo su ključna i noseća ne samo za pregovarački proces, što smatra da je najmanje važno, nego su ključna i noseća za strukturu jedne moderne države.

Ne samo što nema zaštite ljudskih prava, nema ni poslovne sigurnosti, niti druge vrste pravne sigurnosti, te će tako svakako naša pažnja u narednom periodu biti u velikoj meri usmerena na ta dva poglavlja”, rekla je Miščević.

Istakla je da će momenat zatvaranja poglavlja biti onda kada Srbija zapravo dokaže da ima dovoljan broj slučajeva koji potvrđuju da je sve ono što je predvidela i urađeno.

To znači da suđenja ne traju neograničeno dugo, da pravda bude dostupna u jednom kratkom periodu, da borba protiv korupcije donese rezultate koji će eliminisati ono što zovemo sistemskom korupcijom, dakle, to sve moraju građani, vi i ja kao građani ove zemlje, da osetimo mnogo pre zatvaranja poglavlja”, jasna je Miščević.

Izvor:Tanjug
Foto: Medija centar Beograd

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter