parovi prijava happy zvezda prijava kviz happy talent šou

Kajl Skot, američki ambasador u Beogradu: "Uključivanje SAD u dijalog zavisi od partnera"!

Ambasador SAD Kajl Skot je izjavio danas da će od ''drugih partnera'' koji učestvuju u dijalogu Beograda i Prištine zavisiti da li će se i SAD uključiti u taj proces, kao i da bi EU trebalo da nastavi da vodi taj dijalog.

Na pitanje novinara da li će se SAD uključiti u dijalog o KiM i da li je to u planu, Skot je rekao - "to pre svega zavisi od drugih partnera, ali dijalog treba da bude dogovor između Srbije i Kosova, između Beograda i Prištine".

"EU vodi ovaj dijalog i mi smo zadovoljni sa tim i mislim da bi tako trebalo i da ostane", naveo je Skot, koji je učestvovao u volonterskoj akciji "Naš Beograd".

Na pitanje od kojih partner to zavisi, rekao je da cela međunarodna zajednica ima ulogu u tome.

"Mi hoćemo da podržavamo mir i stabilnost u regionu i to bi značilo EU, ali na kraju i cela međunarodna zajednica i UN", naveo je Skot.

Na pitanje na koji bi način Amerika mogla da se ukljuci, on je ponovio da to zavisi od partnera i da neće ići u detalje.

Na pitanje kako tumači izjavu predsednika Srbije Aleksandra Vučića da bi Priština mogla da preuzme sever KiM i da je to podržano od strane "znamo koga" i da li on zna od koga, Skot je kazao - "mislim da je važnije da se fokusiram na dan volonterizma za Beograd, hvala".
 

 

tanjug.rs
Foto: twitter/nin, Naš Beograd

Pratite nas na društvenim mrežama

Preporučene vestiPodeli novost

HappyTV

Utorak
04:30 Rano jutro
07:00 Dobro jutro Srbijo
11:15 Parovi Jutarnja kafica
11:40 TOP - SHOP
11:55 Vesti
12:05 Parovi Jutarnja kafica
12:55 Vesti
13:05 Parovi Jutarnja kafica
14:00 Parovi - Live
15:30 Posle rucka
17:30 Telemaster
18:10 Kviz: Naslovna strana
18:35 Upoznajte Parove
21:00 Provodadžija
22:00 Parovi - Ispovesti
02:30 Parovi - Live