Izvor:
09.06.2018 u 16:17
0

Kajl Skot, američki ambasador u Beogradu: „Uključivanje SAD u dijalog zavisi od partnera“!

Ambasador SAD Kajl Skot je izjavio danas da će od ''drugih partnera'' koji učestvuju u dijalogu Beograda i Prištine zavisiti da li će se i SAD uključiti u taj proces, kao i da bi EU trebalo da nastavi da vodi taj dijalog.

Na pitanje novinara da li će se SAD uključiti u dijalog o KiM i da li je to u planu, Skot je rekao – "to pre svega zavisi od drugih partnera, ali dijalog treba da bude dogovor između Srbije i Kosova, između Beograda i Prištine".

"EU vodi ovaj dijalog i mi smo zadovoljni sa tim i mislim da bi tako trebalo i da ostane", naveo je Skot, koji je učestvovao u volonterskoj akciji "Naš Beograd".

Na pitanje od kojih partner to zavisi, rekao je da cela međunarodna zajednica ima ulogu u tome.

"Mi hoćemo da podržavamo mir i stabilnost u regionu i to bi značilo EU, ali na kraju i cela međunarodna zajednica i UN", naveo je Skot.

Na pitanje na koji bi način Amerika mogla da se ukljuci, on je ponovio da to zavisi od partnera i da neće ići u detalje.

Na pitanje kako tumači izjavu predsednika Srbije Aleksandra Vučića da bi Priština mogla da preuzme sever KiM i da je to podržano od strane "znamo koga" i da li on zna od koga, Skot je kazao – "mislim da je važnije da se fokusiram na dan volonterizma za Beograd, hvala".

tanjug.rs
Foto: twitter/nin, Naš Beograd

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter