Izvor:
10.06.2018 u 17:28
0

PREDSEDNIK O PROTESTIMA ZBOG CENE GORIVA: A kako niko da kaže alal vera, Vučiću, imamo najjeftiniji hleb u regionu?!

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić obišao je danas renovirane učeničke sobe, čitaonicu i druge prostorije Internata Vojne gimnazije, a odgovarajući na novinarska pitanja osvrnuo se i na proteste koji se, navodno zbog cene benzina, održavaju u nekim gradovima Srbije

Odgovarajući na pitanje novinara o "bezumlju koje vlada na ulicama" rekao:

– Ne znam šta se podrazumeva pod haosom zbog protesta. U Srbiji ne postoji haos! U Srbiji postoje političiri i tajkuni poput Đilasa, Jeremića, Šolaka i Miškovića koji su opljačkali su mnogo, ponestalo im je para, pa bi nazad na vlast.

– Jedan od njih ima 25 miliona evra imovine, drugom je na račun nevladine organizacije stiglo 6 miliona. Imamo dokaze da postoji taj novac, a svi oni pokušavaju da pronađu način da se dočepaju vlasti – rekao je on i dodao:

– Posao Vlade je da gleda šta može da učini, BIH ima 70 odsto veću cenu hleba, kako niko ne kaže svaka čast imamo najjeftiniji hleb! Naša struja je najjeftinija u Evropi! Cena struje je 6,64 centi po kilovat satu, nakon nas najjeftiju struju imaju Makedonci 8,20 centi u Makedoniji, kako niko ne protestvuje zbog niske cene struje i hleba?! – rekao je predsednik.

– Na proteste pozivaju oni koji su prodali NIS. Moram da ćutim koliko su iscrpili naftna nalazišta. Ali ko hoće da protestvuje postoji Zakon o javnom okupljanju… Svima je jasno da je to politički organizovan protest, dva automobila stanu ispred vozila GSP-a i naravno iza njih stane na hiljade automobila, i kažu cela Srbija je na nogama, pa šta će da ljudi moraju da stoje, kad ne mogu da ih preskoče… – zaključio je predsednik.

Kad je o Internatu reč, radovi su počeli u februaru, a tada je ministar odbrane Aleksandar Vulin rekao da je za prvu fazu obnove izdvojeno više 30 miliona dinara.

– Već 48 godina ništa nije obnavljano u Internatu, to je greška nas kao naroda što kada napravimo nešto mislimo da ne treba da se obnavlja. za prvu fazu obnove smo izdvojili 32 miliona dinara, a slede druga i treća faza.

– Ovde je mnogo dece sa juga Srbije iz siromašnijih porodica, ovom prilikom pozvao bih decu iz cele Srbije.Trenutno imamo 327 dece, od čega je 112 devojaka u ovom Internatu, ima ih čak i sa KiM. Kao što piše na ulazu u Internat "Znanje je naše oružje, u to trebamo da uložimo i nema bojazni za budućnost – rekao je predsednik Vučić.

U prizemlju internata, od 12. februara do 31. maja, zamenjene su podne ploče na svih 20 učeničkih soba, zamenjeni su svi prozori i vrata i stavljen laminat.

Takođe, zamenjeni su unutrašnji i spoljašnji ormani, ukupno njih 160, realizovani molersko-farbarski radovi i zamenjena elektro instalacija u učeničkim sobama, hodnicima, čitaonici i sobi za posete.

Grb Vojne gimnazije izrađen od podne keramike ugrađen je u pod hodnika, na ulazu u internat. Uz to, izrađeno je i postavljeno 80 novih učeničkih stolova i stolica, a u izradi se nalazi 80 kreveta za učenike, koji će biti dostavljeni u narednom periodu.

Renovirana je soba za posete gde je izrađen nov nameštaj, zamenjeni prozori i vrata, uveden ADSL priključak na kome je priključeno pet računara i stavljen televizor.

U čitaonici su ugrađeni novi radni stolovi sa stolicama, laminat i uvedeni internet priključci, a na ulazu u internat adaptirane su stepenice i prijavnica, kao i fasada prijavnice. Renovirani su mokri čvorovi, a adaptirana je čajna kuhinja.

Nastavak istih radova planiran je i na ostalim spratovima u internatu Vojne gimnazije. U internatu ima mesta za 516 mesta za učenike Vojne gimnazije i Srednje stručne vojne škole.

Sa predsednikom Vučićem Internat gimnazije je obišao i ministar odbrane Aleksandar Vulin.

– Mi danas ulažemo mnogo više u vojsku, vojni budžet je preko milijardu. Od zemalja u regionu ne postoji snažnija armija od naše.

– Problem je zastarela tehnika, koja nije decenijama obnavljana, teško prihvatamo novo naoražanje, kada budemo spremni da prihvatimo novosti uspeh neminovan.

– U društvu moramo da promenimo odnos prema vojsci i policiji, imaćemo mir i stabilnost. Mi do juče nismo imali letelice, a sada ćemo imati 14 novih migova četvrte generacije, imaćemo 6 novih helikoptera H45, kupujemo dva od Rusa. Biće i iznenađenja – rekao je predsednik.

Informer
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter