SLAVICA ĐUKIĆ DEJANOVIĆ: Donosioci odluka za Kosovo moraju učiniti maksimalan napor da se do kompromisa dođe!

 

Potpredsednica SPS-a Slavica Đukić Dejanović smatra da predugo stanje zamrznutog konflikta, što je slučaj sa Kosovom i Metohijom, nije u interesu ljudi, te da što pre treba naći kompromisno rešenje.

Donosioci odluka za Kosovo moraju učiniti maksimalan napor da se do kompromisa dođe, ističe Đukić Dejanović i dodaje: "Tvrdim da rukovodstvo Srbije to radi na najkvalitetniji način. Mislim da tu predsednik ulaže enormnu energiju. U dijalozima i kompromisima svako nešto gubi i nešto dobija. Moramo biti svesni da pitanje Kosova bez toga neće moći da ide", rekla je ona.

Na pitanje da li je moguće sačuvati KiM, a da Srbija ne oseti nikakve posledice na bilo kom planu, ona je odgovorila da "to nije realno".

"Mi bi svi voleli da se sačuva Kosovo, ali to je iluzija. Moramo biti realni i moramo znati gde živimo. Dijalog i dogovor je jedini način da pitanje Kosova bude odmrznuto i da se stvore uslovi za odmrzavanje", rekla je Đukić Dejanović.

Prema njenim rečima, kod predugo zamrznutog konflikta na kvalitetu života gubi običan čovek.

"Kada nastupi zlo vreme, a, na žalost, sudbine ljudi koji žive na Kosovu karakteriše zlo vreme, valja se malo pritajiti da se sačeka bolje vreme za razrešenje problema. Ako predugo traje to zlo vreme, onda najviše pate ti ljudi", istakla je Đukić Dejanović.

 

Izvor: Kurir
Foto: Twitter/fra_mar_joe

Pratite nas na društvenim mrežama

Preporučene vestiPodeli novost