Izvor:
14.06.2018 u 10:50
0

KANCELARIJA ZA KIM: Nema načina da se opravda nasilje!

Kancelarija za KiM osudila je izjavu kosovskog predsednika Hašima Tačija da je "slučaj Ðurić bio nepotreban i da je to bila provokacija srpskih vlasti" i poručila da nema načina da se opravda nasilje koje je u martu počinjeno nad predstavnicima Srpske liste i direktorom Kancelarije za KiM Markom Ðurićem.

Oni koji su naložili i sproveli taj besprizorni napad odgovorni su za zločin protiv mira, saopštila je Kancelarija i poručila da se Srbija ne plaši Tačijevog zveckanja oružjem.

– Nazivati provokacijom srpskih vlasti slanje do zuba naoružanih zlikovaca na goloruke ljude na KiM u martu, koji su se okupili da razgovaraju u demokratskoj atmosferi o mogućnostima da se prevaziđu međunacionalni animoziteti i konflikti govori o tome da su pojedini albanski politički lideri u Prištini potpuno izgubili razum i kompas. –

U Kancelariji ističu da su potpuno neprimereni cinizam i licemerje predsednika privremenih institucija samouprave u Prištini Tačija i njegovo nastojanje da relativizuje događaj, koji je ništa drugo nego krunski dokaz da su separatisti na KiM stvorili društvo u kojem se razgovara samo jezikom ''divljaštva i nasilja''.

Nema većeg zločina protiv mira nego poslati kaznenu ekspediciju na miroljubive ljude koji čine sve da se izbegnu nova stradanja i nesreće u regionu i taj događaj je krunski dokaz kakvo društvo separatisti priželjkuju na KiM, a to je društvo albanske supremacije i potpune obespravljenosti za sve ostale.

– Uz to, gađenje izaziva kada Srbiju za genocid optužuje neko ko je bio na čelu terorističke bande odgovorne za smrt i proterivanje hiljada civila i najgnusnije zločine. Tači treba da zna da se Srbija ne plaši njegovog zveckanja oružjem i da nikoga nije impresionirao svojom zamišljenom snagom, jer od njega imamo više snage, ali i više odgovornosti prema budućim generacijama i Srba i Albanaca na KiM – navedeno je u saopštenju.

Tači je rekao da je „slučaj" Marka Ðurića bio nepotrebna provokacija srpskih vlasti, kao i da se sa predsednikom Srbije saglasio da je sporazum Beograda i Prištine neophodan.

– Mi smo mogli ili da reagujemo ili da prihvatimo kršenje našeg suvereniteta. Slike toga nisu bile korisne Kosovu.Tako nešto ne treba da se ponovi i zato moramo da ponovo pokrenemo dijalog sa Beogradom – kazao je on.

Izvor: Tanjug
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter