KANCELARIJA ZA KIM: Nema načina da se opravda nasilje!

 

 

Kancelarija za KiM osudila je izjavu kosovskog predsednika Hašima Tačija da je "slučaj Ðurić bio nepotreban i da je to bila provokacija srpskih vlasti" i poručila da nema načina da se opravda nasilje koje je u martu počinjeno nad predstavnicima Srpske liste i direktorom Kancelarije za KiM Markom Ðurićem.

Oni koji su naložili i sproveli taj besprizorni napad odgovorni su za zločin protiv mira, saopštila je Kancelarija i poručila da se Srbija ne plaši Tačijevog zveckanja oružjem.

- Nazivati provokacijom srpskih vlasti slanje do zuba naoružanih zlikovaca na goloruke ljude na KiM u martu, koji su se okupili da razgovaraju u demokratskoj atmosferi o mogućnostima da se prevaziđu međunacionalni animoziteti i konflikti govori o tome da su pojedini albanski politički lideri u Prištini potpuno izgubili razum i kompas. - 

 U Kancelariji ističu da su potpuno neprimereni cinizam i licemerje predsednika privremenih institucija samouprave u Prištini Tačija i njegovo nastojanje da relativizuje događaj, koji je ništa drugo nego krunski dokaz da su separatisti na KiM stvorili društvo u kojem se razgovara samo jezikom ''divljaštva i nasilja''.

 Nema većeg zločina protiv mira nego poslati kaznenu ekspediciju na miroljubive ljude koji čine sve da se izbegnu nova stradanja i nesreće u regionu i taj događaj je krunski dokaz kakvo društvo separatisti priželjkuju na KiM, a to je društvo albanske supremacije i potpune obespravljenosti za sve ostale.

- Uz to, gađenje izaziva kada Srbiju za genocid optužuje neko ko je bio na čelu terorističke bande odgovorne za smrt i proterivanje hiljada civila i najgnusnije zločine. Tači treba da zna da se Srbija ne plaši njegovog zveckanja oružjem i da nikoga nije impresionirao svojom zamišljenom snagom, jer od njega imamo više snage, ali i više odgovornosti prema budućim generacijama i Srba i Albanaca na KiM - navedeno je u saopštenju.

 Tači je rekao da je „slučaj" Marka Ðurića bio nepotrebna provokacija srpskih vlasti, kao i da se sa predsednikom Srbije saglasio da je sporazum Beograda i Prištine neophodan.

- Mi smo mogli ili da reagujemo ili da prihvatimo kršenje našeg suvereniteta. Slike toga nisu bile korisne Kosovu.Tako nešto ne treba da se ponovi i zato moramo da ponovo pokrenemo dijalog sa Beogradom - kazao je on.

 

Izvor: Tanjug
Foto: Arhiva
 

Pratite nas na društvenim mrežama

Preporučene vestiPodeli novost

HappyTV

Utorak
04:30 Rano jutro
06:45 Dobro jutro Srbijo
11:10 TOP SHOP
11:30 Parovi - Jutarnja kafica
11:55 Vesti
12:00 Parovi - Jutarnja kafica
12:55 Vesti
13:05 Parovi - Jutarnja kafica
13:50 Dnevnik
14:10 Parovi - Jutarnja kafica
14:30 Serija: Suze moje sestre
15.20 Posle ručka
16:00 Vesti
16:10 Posle ručka - nastavak
17:30 Telemaster
18:10 Glamur
18:30 Kviz: Naslovna strana
19:00 Upoznajte parove
21:00 Provodadžija
22:00 Parovi - Parograf
02:30 Parovi - Live