Izvor:
16.06.2018 u 13:40
0

BRNABIĆ SA AUSTRIJSKIM KANCELAROM KURCOM: Vaša podrška na putu ka EU izuzetno je važna za Srbiju!

Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić i austrijski kancelar Sebastijan Kurc ocenili su u Beču da su bilateralni odnosi dve zemlje na veoma visokom nivou, saopštila je Vlada Srbije.

Brnabićeva, koja se sastala s austrijskim kancelarom u okviru učešća na Forumu Evropa Vahau, istakla je da je Srbija opredeljena za dalje jačanje saradnje, posebno ekonomske."Podrška Austrije u procesu evropskih integracija izuzetno je važna za Srbiju", naglasila je srpska premijerka u razgovoru. Od 1. jula ove godine, Austrija će preuzeti predsedavanje Savetu EU.

"Očekujemo nastavak podrške Austrije u procesu integracije Srbije i Zapadnog Balkana u EU", istakla je Ana Brnabić.

Predsednica Vlade rekla je da je Srbija posvećena jačanju mira i stabilnosti i daljem intenziviranju regionalne saradnje.

"Saradnja u okviru Berlinskog procesa je naročito značajna za Srbiju, jer obuhvata prioritetne projekte u regionu – ekonomiju, energetiku, infrastrukturu i saradnju mladih", istakla je Brnabić.

Srbija je takođe zahvalna Austriji na doprinosu stabilnosti na Kosovu i Metohiji, kroz učešće u misijama Kfora i Euleksa, navodi se u saopštenju. Austrija je jedan od najznačajnijih ekonomskih partnera Srbije i jedan od najvećih investitora u srpsku privredu. Prošle godine robna razmena iznosila je 997,8 miliona evra, a austrijska ulaganja 251,3 miliona evra. U 2017. godini Austrija je bila drugi najveći investitor u srpsku privredu. Austrija je takodje važan partner i u projektima zaštite životne sredine i poljoprivrede, posebno u oblastima tretmana otpada i otpadnih voda. Premijerka je istakla da su za Srbiju važne nove austrijske investicije, posebno u infrastrukturi, modernizaciji industrije, energetici i obnovljivim izvorima energije.

Brnabićeva i Kurc razgovarali su i o aktuelnim bezbednosnim pitanjima u vezi sa migracijama, dodaje se u saopštenju.

Alo.rs
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter