Izvor:
20.06.2018 u 08:33
0

Vučić i Žigmanov: Dve trećine projekata realizovano!

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić pozvao je danas građane Srbije da poštuju hrvatsku zajednicu jer, kako je rekao, oni su ravnopravni građani naše zemlje sa kojima smo živeli i živećemo u miru i slozi.

Vučić je to rekao tokom prijema predsednika Demokratskog saveza Hrvata u Vojvodini Tomislava Žigmanova, a povodom druge godišnjice od potpisivanja Subotičke deklaracije o unapredđenju odnosa i rešavanju otvorenih pitanja između Srbije i Hrvatske.

Predsednik Vučić i Žigmanov su razmotrili realizaciju ključnih inicijativa i konkretnih projekata u oblasti infrastrukture, kulture i obrazovanja, koji će doprineti unapređenju položaja hrvatske zajednice u Srbiji.

Žigmanov je rekao da je dve trećine dogovorenih projekata realizovano, dok je realizacija ostalih u toku.

Na sastanku je pozdravljeno i potpisivanje Memoranduma o osnivanju lektorata hrvatskog jezika i književnosti na Filozofskom fakultetu Univerziteta u Novom Sadu.

Predsednik Vučić je rekao da je ponosan što Srbija ispunjava obećano.

Happytv.rs/Tanjug
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter