Izvor:
22.06.2018 u 12:25
0

VULIN SE ZAHVALIO FINDLIJU: Odluka Vlade Liberije pokazuje da je principijelna, konzistentna i na pravu zasnovana politika Republike Srbije dala rezultate!

Ministar odbrane Aleksandar Vulin sastao se sa liberijskim ministrom spoljnih poslova Gbezongarom Miltonom Findlijem i ministrom informisanja, kulture i turizma Lenom Judžinom Nagbeom i tom prilikom posebno istakao značaj odluke Liberije da povuče priznanje tkv. Kosova kao nezavisne države.

Ministar je zahvaio lierijskoj delegaciji u ime Ministarstva odbrane i svoje lično ime.

– Odluka Vlade Liberije pokazuje da je principijelna, konzistentna i na pravu zasnovana politika Republike Srbije dala rezultate, poručio je ministar Vulin, dodavši da će povlačenje priznanja tzv. Kosova dolazi u trenutku značajnom za ukupan proces dijaloga sa Prištinom – rekao je ministar Vulin.

Važno nam je, kazao je, što i drugi prepoznaju ispravnost stavova naše zemlje, a to je opredeljenost za rešavanje otvorenih pitanja putem pregovora, bezuslovno poštovanje Briselskog sporazuma i zalaganje za formiranje Zajednice srpskih opština.

Sagovornici su se saglasili da se, u vezi sa pitanjima od nacionalnog interesa obe zemlje, otvaraju mogućnosti za uspostavljanje sveobuhvatne saradnje, uključujući i oblast odbrane, kao i da Srbija i Liberija imaju tradicionalno dobre odnose još od Pokreta nesvrstanih te da aktuelno unapređenje odnosa ne predstavlja početak već nastavak te saradnje, saopštilo je Ministarstvo odbrane.

Izvor: Tanjug
Foto: Twiter/Glas Balkana

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter