Izvor:
29.06.2018 u 12:30
0

Čepurin: Putin prihvatio poziv da poseti Srbiju!

Predsednik Ruske Federacije Vladimir Putin prihvatio je da postu Srbiju, što je predsednik Srbije Aleksandar Vučić ocenio kao veliku čast za Srbiju i kao potvrdu tradicionalnih prijateljskih srpsko-ruskih veza.

Poruku da je Putin prihvatio da poseti Srbiju predsedniku Vičiću je preneo ambasador Rusije u Beogradu Aleksandar Čepurin.

Kako je saopštila Pres služba Predsednika, ambasador Čepurin je tom prilikom zahvalio predsedniku Vučiću na visokom nivou bilateralnih odnosa i rekao da je poseta predsednika Putina izraz želje i namere Moskve da radi na produbljivanju saradnje dveju zemalja.

Očekuje se da tokom posete ruskog predsednika bude potpisano više sporazuma koji bi to omogućili.

Predsednik Vučić je rekao da je poseta predsednika Putina velika čast za Srbiju i potvrda tradicionalnih prijateljskih srpsko-ruskih veza.

Dvojica sagovornika su razgovarali o regionalnoj situaciji, posebno o stanju dijaloga Beograda i Prištine.

Predsednik Vučić je rekao da je Srbija otvorena za razgovor i spremna na stvarni kompromis, ali uz očuvanje dostojanstva i vitalnih interesa srpske države i naroda.

Ambasador Čepurin je zahvalio predsedniku Vučiću na organizaciji koncerta ansambla Aleksandrov i preneo da su članovi ansambla oduševljeni pažnjom kojom su dočekani u Srbiji.

On je takođe čestitao predsedniku Vučiću na ponovnom otvaranju Narodnog muzeja, uz konstataciju da je time Beograd postao prava metropola, jer iz iskustva ruskih muzeja zna koliki broj turista oni privlače.

Predsednik Vučić je čestitao Ruskoj Federaciji na dobroj organizaciji Svetskog prvenstva u fudbalu, a ambasador Čepurin uzvratio pohvalama za dobru igru reprezentacije Srbije.

tanjug.rs
Foto: predsednik.rs, twitter@predsednikrs

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter