Izvor:
29.06.2018 u 12:43
0

Dačić: Šesta nota o povlačenju priznanja Kosova!

Ministar spoljnih poslova Ivica Dačić izjavio da je još jedna zemlja povukla priznanje nezavisnosti Kosova i da će ime te države saopštiti naredne sedmice

Dačić je rekao da nije reč o afričkoj državi.

"To će biti šesta zemlja koja je u poslednje vreme povukla priznanje Kosova. Mi smo sada već blizu situacije da će broj država koje su priznale nezavisnost Kosova pasti ispod 100, to je bio moj cilj", kazao je ministar.

Po njegovim rečima, "niko nema nameru da izda Kosovo i srpske nacionalne interese".

"A šta mi to imamo pa da možemo da izdamo? Jedino na čemu se drži Kosovo je Rezolucija Saveta bezbednosti UN 1244 iz Miloševićevog vremena, nemamo celo Kosovo u okviru našeg teritorijalnog integriteta pa ćemo sad nešto da izgubimo nekim pregovorima. Želimo da izvučemo najbolje što je moguće za Srbiju i srpski narod", rekao je on.

Upitan da li je ideja o podeli Kosova aktuelna, Dačić je kazao da onaj ko kaže da je kasno za podelu ili je protiv podele "ili ne razume stanje u kome se nalazimo ili želi da to ratom vratimo ili da vodimo politiku da čekamo nekoliko stotina godina da bi vratili Kosovo".

novosti.rs
Foto: mfa.gov.rs, arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter