Izvor:
29.06.2018 u 15:07
0

DAČIĆ: Poseta drugog čoveka Vatikana za nas je od velikog značaja!

Prvi potpredsednik Vlade i ministar inostranih poslova Ivica Dačić ukazao je da Srbija vodi živu diplomatsku aktivnost i za sutra najavio posetu državnog sekretara Vatikana kardinala Pjetra Parolina.

"Sutra u našu zemlju dolazi čovek broj dva Vatikana. On će imati sastanke sa predsednikom, premijerom i sa mnom", objasnio je Dačić na konferenciji za štampu.

Podsetio je da Vatikan nije priznao jednostrano proglašenu nezavisnost Kosova.

Državni sekretar Vatikana, koji inače prvi put dolazi u Srbiju, kako je dodao, učestvovaće na biskupskoj konferenciji u Novom Sadu.

"Za nas je ta poseta veoma važna“, podvukao je Dačić.

Ministar je takođe, s tim u vezi, podsetio da Palestina nije priznala Kosovo, što je, prema njegovim rečima, važno zbog islamskog faktora.

Dodao je da kada Albanci iz Prištine lobiraju u Izraelu da ih prizna najavljuju da će ambasadu otvoriti u Jesusalimu.

„Sve bi dali da ih neko prizna“, ukazao je Dačić dodajući da kada je islamska religija ugrožena u svetu postoji udružena solidarnost, a kada je hrišćanstvo ugroženo malo ko reaguje.

Takođe je kazao da će biti i drugih poseta iduće nedelje kod predsednika i premijerke.

Izvor: Tanjug
Foto: Twitter/aa_balkans

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter