VUČIĆ SA PREDSTAVNICOM RUSIJE U UNESKO: Predsednik Srbije zahvalan na pomoći za izgradnju Hrama Svetog Save

 

 

 Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sastao se sa direktorkom Federalne agencije Ruske Federacije za poslove Zajednice nezavisnih država, sunarodnika u inostranstvu i međunarodnu humanitarnu saradnju (Rošotrudničestvo) Eleonorom Mitrofanovom, sa kojom je razgovarao o bilateralnim odnosima, situaciji u regionu, kao i o kulturnoj, naučnoj i obrazovnoj saradnji.

Predsednik Vučić zahvalio je na pomoći koju je direktorka Mitrofanova pružila Srbiji na dužnosti ambasadora Ruske Federacije u UNESKO, kada je sprečeno članstvo Kosova u ovu međunarodnu organizaciju. 

On je zahvalio i na pomoći Ruske Federacije u završetku radova na Hramu Sv. Save, na sprovođenju i finansiranju unutrašnjeg oslikavanja, što sasvim sigurno predstavlja i simbol uspešne saradnje dveju zemalja. Vučić je čestitao Mitrofanovoj na odlikovanju, koje joj je uručila Srpska pravoslavna crkva, saopštila je Služba za saradnju sa medijima predsednika Drbije.

Direktorka Mitrofanova ponudila je stručnu pomoć ruskih eksperata za brži napredak radova na završetku hrama Sv. Save. 

- Duhovne veze dva naroda su osnov za razvoj odnosa na svim nivoima - naglasila je Mitrofanova i predložila što skorije potpisivanje sporazuma o saradnji kulturnih centara dveju zemalja.

 Tokom susreta, predsednik Vučić je istakao da je Srbija opredel?ena za dalji razvoj političkih odnosa sa Ruskom Federacijom, na temelju strateškog partnerstva. On je zahvalio na čvrstoj i doslednoj podršci Ruske Federacije teritorijalnom integritetu i suverenitetu Srbije. Predsednik Vučić je naglasio da je Ruska Federacija jedan od strateških ekonomskih i vodećih spoljnotrgovinskih partnera Srbije, dodajući da je Srbija zainteresovana i za dalju saradnju u oblasti kulture, obrazovanja i nauke, navedeno je u saopštenju.

 

Izvor: Tanjug
Foto: Arhiva
 

Pratite nas na društvenim mrežama

Preporučene vestiPodeli novost