UNAPREĐENJE SARADNJE: Mihajlović i ambasador Crne Gore o projektima infrastrukture!

 

 

Potpredsednica Vlade Srbije i ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović razgovarala je danas s ambasadorom Crne Gore u Srbiji, Branislavom Mićunovićem, o zajedničkoj podršci realizaciji infrastrukturnih projekata od strateškog značaja za dve zemlje.

- Izgradnja infrastrukture koja nas povezuje sa susedima je za Srbiju prioritet, a Crna Gora je važan partner u tom poslu. Pored izgradnje Koridora 11, koji će nas bolje povezati u drumskom saobraćaju, Srbija planira i nastavak rekonstrukcije barske pruge, kako bismo dobili i efikasniju železničku vezu sa Crnom Gorom i Lukom Bar - rekla je Mihajlovićeva. 

 


Mihajlovićeva i Mićunović razgovarali su i o zaključivanju Memoranduma o saradnji na realizaciji infrastrukturnih projekata između dve zemlje, koji će omogućiti intenzivniju saradnju u vezi s realizacijom konkretnih projekata od strateške važnosti za obe zemlje, saopšteno je iz Kabineta potpredsednice Vlade.

- Koridor 11 je trenutno najveći infrastrukturni projekat u Crnoj Gori i jedan od najvećih u Srbiji, i logično je da između resornih ministarstava postoji sveobuhvatna saradnja, razmena informacija i uzajamna podrška koji će omogućiti bržu realizaciju projekta - navela je Mihajlovićeva, koja bi uskoro trebalo i da se sastane s ministrom saobraćaja i pomorstva Crne Gore u Podgorici.

Kako je dodala, unapređenje saradnje u ovoj oblasti važno je i za sprovođenje preporuka koje proizilaze iz Ugovora o Transportnoj zajednici i Agende povezivanja, a koje su važne za privredni rast i nesmetano kretanje ljudi i robe u regionu.

 

Izvor: Tanjug
Foto: Happytv.rs
 

Pratite nas na društvenim mrežama

Preporučene vestiPodeli novost

HappyTV

                   Nedelja 

04:30 Rano jutro
06:45 Dobro jutro Srbijo
09:00 Bolja zemlja
10:45 TOP SHOP
11:00 Prelo u našem sokaku
11:55 Vesti
12:05 Prelo u našem sokaku
12:55 Vesti
13:00 Prelo u našem sokaku
14:00 Vesti
14:30 Parovi - Nedeljni ručak
16:00 Ćirilica - Repriza
17:30 Telemaster
18:20 Glamur
18:55 Upoznajte Parove
21:00 Parovi - Izbacivanje
02:30 Parovi - Live