Izvor:
10.07.2018 u 11:28
0

Vučić: Trampova administracija želi da čuje i naš glas po pitanju Kosmeta!

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da američka administracija po prvi put želi da čuje i srpsku stranu po pitanju KiM i da to nije mala stvar.

"Zahvalan sam Amerikancima što mi se čini po prvi put, od kada je Trampova administraciju uspostavljena, da oni žele da nas čuju. Ne kažem da su nam saveznici po pitanju KiM, ne kažem da je to lako, oni imaju drugačiji pogled na Kosovo, ali sada žele da nas čuju i to nije mala stvar", rekao je Vučić.

Dodaje da time nije zadovoljan , ali da "vidi tračak svetlosti".

On je u Ankari, gde gde boravio povodom inauguracije predsednika Turske Redžepa Tajipa Erdogana, rekao da je više puta razgovarao sa predsednikom SAD-a Donaldom Trampom i da je od njega dobio potvrdu da će doći u Srbiju, ali ga ne bi iznenadilo da zbog obaveza ne dođe.

"Sa predsednikom Trampom sam razgovarao više puta i to mi je potvrdio. Međutim, znate kakav je raspored predsednika SAD-a i ne bih se čudio da ne dođe. Nadam se i učinićemo sve da dođe", rekao je Vučić.

On je dodao da nema potvrdu datuma ili nešto slično o dolasku predsednika SAD-a. "Mislim da njegov tim mnogo radi i oni će ga kada budu mislili da je trenutak upoznati sa važnim pitanjima Zapadnog Balkana, pre svega pitanjem rešavanja kosovsko- metohijskog problema", rekao je Vučić.

On je dodao da će u Srbiju do kraja godine doći predsednik Rusije Vladimir Putin, a da će naredne godine u posetu doći i predsednik Kine.

tanjug.rs
Foto: Twitter/Aleksandar Vucic, Twitter/Eric Pannell

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter