Izvor:
10.07.2018 u 17:21
0

Mogerini: Zapadni Balkan sigurno ide napred ka budućnosti sa EU!

Evropska unija na samitu u Londonu o Zapadnom Balkanu nastavlja da jača saradnju sa tim regionom, sa jasnom posvećenošću i konkretnim merama, fokusirajući se na tri ključne oblasti saradnje – ekonomiju, bezbednost i pomirenje, saopštila je danas Evropska komisija.

"Ovih godina smo svi zajedno radili na približavanju ovog regiona EU, u političkom, ekonomskom i bezbednosnom smislu. I videli smo značajne rezultate, rešenja za najteža bilateralna pitanja. Zapadni Balkan sigurno ide napred. A danas ponovo potvrđujemo da zajedno sa regionom na tom putu delimo posvećenost zajedničkoj budućnosti", rekla je visoka predstavnica EU za spoljnu politiku i bezbednost Federika Mogerini, koja na samitu predstavlja Uniju.

Na samitu učestvuje i evropski komesar za politiku susedstva i pregovore o proširenju Johanes Han, kao i komesar EU za bezbednosnu Uniju Džulijan King, dodaje se u saopštenju.

Happytv.rs/Tanjug
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter