Izvor:
16.07.2018 u 10:48
0

ALEKSANDAR VULIN: Za nas je neprihvatljiva takozvana vojska Kosova!

Za Srbiju je potpuno neprihvatljiva najavljena transformacija "Kosovskih snaga bezbednosti" u takozvanu "vojsku Kosova", jer bi to bilo flagrantno kršenje Rezolucije SB UN 1244 i Vojnotehničkog sporazuma iz Kumanova, izjavio je ministar odbrane Aleksandar Vulin.

U razgovoru sa ambasadorom Italije u Beogradu Karlom Lo Kašom, Vulin je istakao da Srbija ceni profesionalno angažovanje pripadnika italijanskih oružanih snaga u misiji KFOR na Kosovu i Metohiji. Kako je saopštilo Ministarstvo odbrane, Vulin je izrazio očekivanje da će italijanski vojnici ostati u našoj južnoj pokrajini sve dok to bezbednosna situacija bude zahtevala.

Ambasador Lo Kašo preneo je ministru Vulinu da Italija ceni ulogu predsednika Srbije Aleksandra Vučića u Briselskom dijalogu o Kosovu i Metohiji. Vulin je sa ambasadorom Italije u Beogradu razgovarao o ključnim pitanjima bilateralne saradnje u oblasti odbrane. Tokom današnjeg susreta istaknuto je da je saradnja u oblasti odbrane sa Italijom intenzivna i sadržajna, uz mogućnost za kvalitativno i kvantitativno unapređenje u oblastima od obostranog interesa.

U razgovoru je izražena i spremnost za intenziviranje vojnoekonomske saradnje u obostranom interesu, u skladu sa izraženim interesovanjima velikog broja italijanskih kompanija za saradnju sa fabrikama Odbrambene industrije Srbije.

Izvor: Tanjug
Foto: Wikipedia

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter