MINISTAR ODBRANE ALEKSANDAR VULIN: Žao mi je što hrvatska politika nije u stanju da se oslobodi dubokog kompleksa koji oseća prema Srbiji!

 

 

 Ministar odbrane Aleksandar Vulin, povodom izjave hrvatske predsednice Kolinde Graba Kitarović da su "Hrvatska i Albanija braća po oružju", rekao je da mu je izuzetno žao što hrvatska politika ne može da se oslobodi dubokog kompleksa koji oseća prema Srbiji i Srbima.

- Jedini kriterijum da budete braća sa Hrvatskom jeste da ste učestvovali u ubijanju Srba. Žao mi je što je tako i što hrvatska politika nije u stanju da pronađe neki drugi način da se poveže sa svojim okruženjem i da pronađe neku drugu vrednost zbog koje bi nekoga nazvala braćom - rekao je Vulin.

Učestvovati u ubijanju Srba, kazao je on, nije nešto zbog čega treba da se bratimite sa nekim, a posebno ne da se ponosite time što ste radili. 

- Žao mi je što je to tako i što hrvatska politika nije u stanju da se oslobodi tog dubokog kompleksa koji oseća prema Srbiji, ali sam uvek zabrinut ako je to jedina poruka za budućnost i jedini kriterijum da postanete braća sa hrvatskom državom, narodom ili hrvatskom politikom, da ste učestvovali u ubijanju Srba - rekao je ministar Vulin i izrazio nadu da se "stide toga što su rekli".

 

Izvor: Tanjug
Foto: Wikipedia

Pratite nas na društvenim mrežama

Preporučene vestiPodeli novost

HappyTV