VLADA CRNE GORE: Marković nije obećao da će voditi računa o interesima Srbije! (VIDEO)

 

 

 Iz Vlade Crne Gore stigao je demanti na navode predsednika Srbije Aleksandra Vučića da mu je crnogorski premijer Duško Marković tokom boravka u Beogradu 2017. obećao da će Crna Gora voditi računa o interesima Srbije pred važne i značajne datume.

 Kako je kratko saopšteno iz Vlade Crne Gore premijer Duško Marković nije prošle godine ništa obećao predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću, već je samo govorio o unapređenju položaja srpske zajednice u Crnoj Gori.

 U tom smislu Marković je, kako se navodi, rekao da će Crna Gora i njegova vlada posebno, biti snažno posvećene očuvanju i unapređenju položaja srpske zajednice, ali i "pažljivom odnosu prema onome što su glasovi ili nezadovoljstvo i primedbe koje dolaze iz srpske zajednice".

Marković je tada Vučiću preneo da sa njim i sa srpskom vladom žele da iskreno razgovaraju o tim pitanjima, dodajući da za takav dijalog nisu potrebni posrednici niti političke platforme bilo koje stranke.

 

 

- Želim da vas uverim da je srpski jezik i ćirilica ustavna kategorija, da iz budžeta u okviru naših mogućnosti podržavamo i podstičemo poziciju srpske zajednice - preneo je tada Marković srpskom predsedniku i poručio da ukoliko postoje problemi, a on veruje da postoje, ima prostora da se o njima razgovara.

- Spremni smo da zajedno sa vama taj prostor širimo i da pronalazimo najbolje odgovore, jer je to u duhu našeg prijateljstva i našeg ukupnog interesa - kazao je Marković.

 

Izvor: Kurir
Foto:  Youtube/Printscreen

Pratite nas na društvenim mrežama

Preporučene vestiPodeli novost