Izvor:
11.08.2018 u 18:00
0

PUCANO NA SRPSKU PORODICU NA KOSOVU: Metak prozujao pored dece dok su sakupljala pokošenu travu!

Na mladi bračni par Marijanu (35) i Veljka Komatovića i njihovo dvoje maloletne dece od pet i tri godine, povratnike u selu Žač u Metohiji, pucale su u subotu popodne još uvek nepoznate osobe.

Naime, po rečima glave porodice, Veljka Komatovića metak kojim je pucano iz vatrenog oružja prošao je nedaleko od glave njegove supruge koja se sa decom nalazila u dvorištu.

Pucnjava se začula sa udaljenosti od oko 500 metara i to u trenutku kada sam ja kosilicom kosio travu u dvorištu a moja supruga mi je sa decom pravila društvo. Metak koji je prošištao pokraj njene glave završio je na okolnoj kanti za smeće, tako da je prava sreća da su mi supruga i mališani prošli nepovređeno – ističe zabrinuto ovaj mladi povratnik koji je u svom Žaču osnovao pravo povratničko domaćinstvo.

Inače,u ovom selu nedaleko od Istoka, od oko 800 Srba koliko ih je živelo do 1999. godine, sada ih je svega oko četrdesetak koji su od povratka 2010. godine na meti napada lokalnih Albanaca koji su do tada koristili njihova imanja od kojih je i dalje veći deo uzurpiran.

Kurir.rs
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter