Izvor:
15.08.2018 u 14:47
0

GORI DEPONIJA KOD GORAŽDA: Komunalci i vatrogasci sprečavaju da se požar proširi na šumu!

Na deponiji "Šišeta", na koju se godinama odlaže komunalni otpad iz Goražda, danas je jutarnjim satima buknuo požar.

Prema rečima direktora JKP "6. mart" Sadika Silajdžića, vatra je zahvatila dve trećine deponije, a po svemu sudeći, radi se o samozapaljenju koje je tinjalo u nižim delovima odlagališta, na dubini od tridesetak metara.

– Radnici već dva–tri dana osećaju miris sagorevanja iz dubine deponije i zato mislim da je došlo do samozapaljenja i da je nije niko zapalio – kaže Silajdžić.

Tokom sagorevanja ogromnih količina smeća povremeno su se čule i slabije detonacije, najverovatnije od odbačenih boca pod pritiskom, a plamen u podnožju izazivao je povremene odrone otpada sa većih visina.

Komunalci i pripadnici Profesionalne vatrogasne jedinice Goražde, uporedo sa gašenjem požara, sprečavali su njegovo širenje na šumu u neposrednoj blizini.

– Teško je odlagati smeće na ovu deponiju, teško je održavati, a problem odlaganja smeća rešava se već 20 godina, a nikako da se reši. Ovo je problem broj jedan grada i kantona, ali nadležni organi koji bi se trebali uključiti imaju druge prioritete – ističe Silajdžić.

Izvor: Kurir
Foto: Youtube/Printscreen

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter