Izvor:
21.08.2018 u 09:10
0

BESNI POŽAR NA CRNOGORSKOM PRIMORJU: Bura rasplamsala stihiju! (VIDEO)

Jaka bura sinoć je sat posle ponoći raspamsala požar na Paštrovskoj gori, a vatra se u jednom trenutku spustila skroz do magistrale.

Iz budvanske Službe zaštite i spasavanja jutros je potvrđeno da su imali veoma tešku noć i da je uz pomoć kolega iz Kotora, Bara i Tivta vančovečanskim naporima sprečena katastrofa.

Komandir Službe za zaštitu i spašavanje Budva, Dragan Božović, kazao je za da je požar za samo 15 minuta sa vrha brda došao do magistrale i da su bila ugoržena sela i pumpa u Reževićima.

"Uspeli smo to da spasemo, da ne izgori nijedna kuća, da niko ne strada, da se niko ne povredi", kazao je Božović.

On je kazao da je situacija trenutno pod kontrolom.

Juče tokom dana nepristupačan teren je onemogućavao vatrogascima da priđu vatrenoj stihiji.

Na tom lokalitetu bila su angažovana tri aviona Direktorata za vanredne situacije Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP).

Iz MUP su dodali da je Direktorat u stalnoj komunikaciji sa Službom zaštite i spašavanja Budva, prati stanje na terenu i da će u skladu sa razvojem situacije preduzimati odgovarajuće mere i radnje.

Vatrogasne ekipe su u pripravnosti.

Kurir.rs
Foto: Arhiva/Youtube

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter