Izvor:
21.08.2018 u 14:28
0

EVAKUISANA SELA: Požar aktivan samo iznad Rijeke Reževića!

Budvanski vatrogasci uspeli su da uz pomoć kolega iz Bara, Kotora i Tivta zaustave požar na Paštrovačkoj gori koji je zbog bure tokom noći pretio naseljenom području.

Pojedina sela su evakuisana. Načelnik budvanske Službe zaštite i spašavanja Dragan Božović je naveo da je 99 odsto požara ugašeno. Božović je kazao da trenutno gori jedino iznad Rijeke Reževića, a da je u gašenju tog požara bio uključen i avion MUP-a. On je istakao da je prošle noći situacija bila prilično teška jer je vatreni front bio dužine 5-6 kilometara.

– Negde oko sat iza ponoći krenula je orkanska bura, požar je sa vrha Paštrovačke gore sjurio na magistralu za 10 minuta – kazao je Božović.

Srećom, ljudskih žrtava nije bilo, a i svi objekti su sačuvani.

– Imali smo herojsku borbu, nijedna kuća nije izgorjela, niko nije stradao. Neka sela smo evakuisali. Spasili smo benzinsku pumpu i sve stavili pod kontrolom – istakao je Božović.

U prepodnevnim časovima izbio je požar u mestu Markovići, ali je on brzo ugašen. Na gašenju su jutros bili angažovani i avioni Direktorata za vanredne situacije, ali zbog jako nepristupačnog terena, velikog nagiba i dalekovoda nisu mogli prići, pa su opozvani. Prema rečima Božovića, direktor Direktorata Mirsad Mulić rekao je da će, u komunikaciju sa Vojskom Crne Gore, zatražiti da se uključe helikopteri, koji su mnogo efikasniji na takvom terenu nego avioni.

– Dobro bi bilo da helikopteri ugase te ''džepove'' koji su ostali, jer ako bi vetar opet promenio pravac, postoji rizik da se vatra ponovo rasplamsa – rekao je Božović.

Božović je rekao da je požar najverovatnije izazvao grom koji je prekjuče zapalio drvo na Paštrovačkoj gori, nakon čega se vatra proširila.

– Na terenu su sinoć bili svi budvanski vatrogasci sa 7-8 vozila, a u pomoć su im pritekle kolege iz Bara, Kotora i Tivta sa po dva vozila – naveo je on.

Tokom celog dana avioni MUP-a su gasili požar.

– Oni su skoro sve ugasili do 20 sati, ali je u toku noći počela da duva jaka bura i rasplamsala vatru – kazao je Božović.

Izvor: Tanjug
Foto: Youtube/Printscreen

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter