Izvor:
14.09.2018 u 18:53
0

PACOLI PORUČIO ALBANCIMA: Ne bi trebalo da sede skrštenih ruku! Uključite se u dijalog!

Kosovski ministar spoljnih poslova Bedžet Pacoli, koji je danas sa ministrom spoljnih poslova Albanije Ditmirom Bušatijem razgovarao o završnoj fazi Briselskog dijaloga, zatražio je od njega da, kako je rekao, Albanija učestvuje u dijalogu sa Srbijom.

– Tražio sam da Albanija ne sedi skrštenih ruku u ovom procesu, već da bude sastavni deo našeg cilja. Naš cilj je dijalog sa Srbijom. Albanija treba da bude prisutna. Ako mogu EU i SAD, zašto ne Albanija? – rekao je Pacoli, prenosi RTK.

– Ove godine mi činimo napore da Kosovo dostigne svoj cilj slobodnog kretanja, i u tom smislu mi tražimo podršku i od Albanije – rekao je Pacoli posle sastanka sa Bušatijem.

Pacoli i Bušati su se takođe složili da se što pre postigne konačan sporazum između Beograda i Prištine koji, po njihovom mišljenju, ne bi trebalo da ugrozi teritoriju Kosova, prenosi RTK.

Kurir
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter