Izvor:
18.09.2018 u 12:19
0

ZAEV: Nema dokaza da se Rusija meša u referendum!

Jasno je da Rusija nije srećna zbog makedonskih težnji prema NATO-u, ali nema dokaza da Rusija želi da se meša u referendum o sporazumu sa Grčkom, izjavio je danas premijer Makedonije Zoran Zaev nakon sastanka sa evropskim komesarom Johanesom Hanom.

Zaev je ponovio da gradjani Makedonije nemaju alternativu pored Evropske unije i NATO i dodao da se nada da će svi prijatelji Makedonije dozvoliti njenim gradjanima da 30. septembra glasaju slobodno i iskoriste svoje demokratsko pravo bez spoljnog mešanja, prenosi MIA.

Činjenica je da nemamo dokaza i argumenata da Rusija ima bilo kakvog uticaja po pitanju referenduma. Istina je da Rusija nije srećna oko širenja NATO u Makedoniji. (Rusija) Nema ništa protiv evropskih aspiracija Zapadnog Balkana, ali se protivi širenju NATO-a Makedonijom i čak su javno to komentarisali…Želimo da gradimo prijateljstva sa svim zemljama, uključujući Rusiju. Imamo puno toga da popravimo u našoj saradnji – rekao je Zaev.

Blic.rs
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter