Izvor:
20.09.2018 u 18:24
0

HAPŠENJE U HERCEG NOVOM: Sam sebe povredio, pa prijavio lažni pokušaj ubistva!

Dvadesetpetogodišnji Mihailo Kaluđerović iz Herceg Novog uhapšen je jer je lažno prijavio da je neko pokušao da ga ubije i zbog nedozvoljenog držanja oružja. Pretresom prostorija koje on koristi, policija je pronašla oružje, municiju, marihuanu, noževe, silikonsku masku i druge stvari.

– Policiji u Herceg Novom sinoć je prijavljeno da je više maskiranih osoba na poluostrvu Luštica, u mestu Zabrđe, pucalo na vozilo marke “VW Golf V” kojim je upravljao Kaluđerović. Na licu mesta je obavljen uviđaj i izuzeti su tragovi koji će biti predmet veštačenja – saopšteno je iz Uprave policije.

Tokom istrage o ovom događaju policijski službenici su došli do sumnje da je Mihailo Kaluđerović svesno i sa namerom lažno prijavio da je neko pokušao da ga ubije, te da je na lokalnom putu na Luštici, u neosvetljenom i nenaseljenom delu puta, zaustavio svoje vozilo i u njega ispalio više od deset projektila iz pištolja marke “Mauzer” cal. 9mm. Potom je uzeo komade stakla koje je bilo rasuto po vozilu i sam sebe povredio.

Pregledom terena u blizini kuće Kaluđerovića pronađen je pištolj marke “Mauzer” cal. 9 mm, sa 12 komada municije istog kalibra.

Nakon toga postupajući po naredbi nadležnog sudije za istragu obavljen je pretres kuće i drugh prostorija koje koristi Kaluđerović.

Tada je pronađeno oko 40 grama marihuane, četiri lovačke puške u ilegalnom posedu, dve vazdušne puške, tri puške za podvodni ribolov za koje se sumnja da su u ukradene, osam noževa raznih veličina, mačeta, dve bejzbol palice, optički nišan, fantomku, silikonska maska, dron, veća količina patrona lovačke municije, sedam komada metaka kalibra 9mm, dvogled, vojni šlem, radio veza, vaga za precizno merenje i oklop od ručnog raketnog bacača-RBR.

Pronađeni predmeti biće poslati u Forenzički centar radi veštačenja.

– Mihailo Kaluđerović će biti priveden Osnovnom državnom tužilaštvu u Herceg Novom zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio krivično delo nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija i krivično delo lažno prijavljivanje. Protiv njega će i nadležnom sudu biti podneta prekršajna prijava iz Zakona o sprečavanju zloupotrebe droga – zaključeno je u Upravi policiji.

Izvor: Blic.rs
Foto: Twitter/M LeMont

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter