Izvor:
22.09.2018 u 14:53
0

DODIK: Poseta Lavrova bila uspešna, dijalog nastavljamo za sedam dana sa Putinom!

Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik ocenio je da je jučerašnja poseta šefa ruske diplomatije Sergeja Lavrova Srpskoj početak dijaloga koji će se desiti za sedam dana sa predsednikom Ruske Federacije Vladimirom Putinom u Moskvi.

Dodik je rekao da je poseta Lavrova bila uspešna, te je zahvalio za jasno iznesene političke stavove.

Lavrov je potvrdio da mi štitimo Dejtonski mirovni sporazum, a drugi ga ruše, a nas žele da okrive da mi rušimo taj sporazum. Mi rušimo njihovu nameru da sruše Dejtonski sporazum – rekao je Dodik novinarima u Banjaluci.

Dodik je podsetio da mu je Lavrov pre nešto više od godinu dana u Moskvi rekao da će doći u Banjaluku kada budu stvoreni uslovi da se osvešta temelj rusko-srpskog verskog i kulturnog centra.

Prema njegovim rečima, Lavrov je iz formalnih razloga prošao kroz Sarajevo, a Banjaluka je bila njegov glavni cilj.

Komentarišući pismo koje je ministar inostranih poslova BiH Igor Crnadak predao Lavrovu u ime grupe "Pravda za Davida", Dodik kaže da to govori o političkoj spekulaciji da se pred izbore intenzivira ta aktivnost.

On je ocenio da je glupo opterećivati lokalnim problemima jednog ministra kalibra kao što je Lavrov.

Predsednik Srpske je istakao da podržava da u tom slučaju nadležni organi rade svoj posao.

Kao što vidim oni i rade svoj posao, ponekad to nije jednostavno i brzo postići, ali će se doći do pravde i istine o tome – dodao je Dodik.

On je rekao da ovo što se radi nema veze sa tim, već sa izborima koji će biti održani.

Mi ćemo počistiti opoziciju i pobediti ih na izborima sa razlikom koju nikada neće moći dostići – zaključio je Dodik.

Blic.rs
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter