NESNOSNA BURA NAPRAVILA HAOSU U DALMACIJI: Najgore u Splitu, avioni ne mogu da slete! (VIDEO)

 

Najavljeni hladni front stigao je i nad Jadran i Dalmaciju. Dok u Podvelebitskom kanalu udari bure dosežu i do 150 kilometara na sat, jaka bura duva i na splitskom području.

Izmereni su orkanski udari vetra do 122 kilometra na sat.

Bura lomi grane i čupa iz korena čitava stabla, a vetar je odneo krov i jedne autobuske stanice.

Zanimljivo, u Splitu je posle 13 sati zabeležena temperatura od tek 12 stepeni, što znači da je za vrlo kratko vreme pala za čak 14 stepeni.

Vatrogasci su nešto intervenisali i u Šibeniku kako bi uklonili stablo koje se srušilo na automobil i motor, a srećom niko nije povređen.

 

 

U Županijskom centru 112 kazali su da imaju dojave sa svih strana.

- Padaju stabla na sve strane. Imali smo dojave s Bioca, Mandaline i Baldekina, a to su intervencije samo u užem delu grada - kažu.

Zbog jakog vetra, ali i grmljavinskih oblaka koji se stvaraju, nastali su problemi u vazdušnom saobraćaju. Nekoliko aviona koji koji su nameravali da slete u Split neko vreme kruže nad otvorenim morem.

 

 

Na internet stranici splitskog aerodroma označeno je kako nekoliko letova kasni u dolasku. Problema ima i u pomorskom saobraćaju. Trajekt iz Supetra s polaskom u 12:30 krenuo je s Brača s pola sata zakašnjenja.

- Jaka bura je stvorila teškoće za sletanje aviona, pa su avioni iz Zagreba, Pariza, Londona, Frankfurta, Štutgarta, Berlina i Praga odlučili da budu u holdingu, što znači da su na većim visinama nadletali šire područje čekajući da se vreme poboljša kako bi mogli da slete na splitski aerodrom - rekao je pomoćnik direktora aerodroma Pero Bilas.

Kurir
Foto: Facebook/Bura 

 

Pratite nas na društvenim mrežama

Preporučene vestiPodeli novost