Izvor:
25.09.2018 u 14:42
0

VELIKI POŽAR NA PELJEŠCU: Vatrogascima u pomoć stižu i vojnici!

Hrvatskim vatrogascima koji se bore protiv požara na poluostrvu Pelješac, zbog čega je evakuisano 40 ljudi, u pomoć stiže i grupa od 50 vojnika, kao i dva helikopera.

Požar je zahvatio travu i nisko rastinje na nepristupačnom terenu kod mesta Mokalo na području Orebića, a jaka bura razbuktala je vatru koja se približila selu. Zato je naložena evakuacija 40 stanovnika Mokala, a turisti iz dva obližnja kampa su evakuisani na igralište u Orebiću.

Jaka bura otežava gašenje požara, jutros su bili pozvani i kanaderi, ali zbog nepovoljnih vremenskih uslova nisu mogli da pomognu. Požar se zbog jakog vetra širi, ali, prema poslednjim informacija, sve se ugrožene kuće brane i za sada nijedna nije zahvaćena.

– Situacija je jako složena i pred nama je jako dug dan, a verojatno i duga noć – rekao je šef vatrogasne službe Dubrovačko-neretvanske županije Stjepan Simović.

Na teren su upućena dva kanadera, ali zbog loših meteoroloških uslova kanaderi nisu mogli da deluju pa su sleteli na splitski aerodrom.

Izvor: Tanjug
Foto: Twitter/vanfranco

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter