Izvor:
27.09.2018 u 08:39
0

DODIK: Nisam spreman da delujem protiv Dejtona i protiv Ustava!

Nisam protiv mogućnosti postojanja Bosne i Hercegovine, ali jesam protiv takve BiH koja podriva Dejtonski mirovni sporazum, izjavio je predsednik Republike Srpske u predizbornom intervjuu.

Ja sam protiv BiH koju vode stranci koji su načinili nemoguću kreaciju… gde nemamo unutrašnji dijalog", rekao je Dodik koji je dodao da je Dejtonski sporazum tokom godina obezvređen intervencijama međunarodnih kontrolora i sudija.

Dodik kandiduje za srpskog člana Predsedništva BiH, "države koju je u prošlosti često nazivao 'nemogućom' i predodređenom za raspad". Na direktno pitanje da li će nastaviti da se zalaže za sececiju RS i njenu integraciju sa Srbijom, on je odgovorio da će poštovati Dejtonski mirovni sporazum i Ustav.

"Nisam spreman da delujem protiv Dejtona i protiv Ustava", rekao je Dodik.

Britanska agencija ocenjuje da je on u intervjuu, braneći Dejtonski sporazum, zauzeo "mnogo iznijansiraniji stav".

Dodik je takođe istakao da će nastaviti da podržava nastojanje BiH da uđe u Evropsku uniju, ali ne i u NATO.

Izvor: Kurir
Foto: Youtube/Printscreen

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter