Izvor:
28.09.2018 u 06:41
0

DALMACIJA: Šest aviona gasi požare!

Tri kanadera i tri aviona tipa Ertraktor angažovani su danas na požarištu Kula Norinska kod Metkovića i Ćilipi kod Dubrovnika, kao i u Orebiću na poluostrvu Pelješac, a vojni helikopter prevozi posade na relaciji Zemunik-Dubrovnik, prenose hrvatski mediji. Uz vazdušne snage, na požarištu kod Metkovića angažovane su i kopnene snage s 52 vojnika i sedam motornih vozila, dok se na požarištu u Orebiću nalazi 50 pripadnika sa šest motornih vozila. "Trenutno nam je prioritet požar iznad aerodroma Dubrovnik. Za kraj sezone imamo veliki broj požara, a bura nam otežava gašenje i ometa letenje. Srećom, danas je situacija nešto mirnija i verujem da ćemo uspeti da pogasimo sve požare", rekao je kapetan posade kanadera Tomislav Slavica, koji je učestvovao u gašenju na svim požarištima u protekla dva dana.

Izvor; Tanjug
Foto: twitter/Klix.ba

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter