Izvor:
09.10.2018 u 10:56
0

VELIKA POLICIJSKA AKCIJA U BiH: Raskrinkana mreža krijumčara migranata!

Velika policijska akcija presecanja mreže organizovanog krijumčarenja ilegalnih migranata ka Hrvatskoj i drugim državama Evropske unije, sprovedena je danas na području Sarajeva i Mostara, potvrđeno je u tužilaštvu BiH koje vodi istragu.

Navodi se da u toj policijskoj akciji učestvuju pripadnici Granične policije BiH koji privode osumnjičene za krijumčarenje migranata iz Indije, Pakistana, Irana i drugih država.

U dosadašnjoj istrazi prikupljeni su dokazi da su ilegalni migranti krijumčareni u BiH sa područja Crne Gore i Srbije, a potom su pripadnici kriminalne grupe u BiH organizovali njihov smeštaj u BiH, da bi ih nakon toga prebacivali ka državama članicama EU.

Migranti koji su se koristili tim kanalima krijumčara morali su za to da plate više od 4.000 evra.

Iz Tužilašva BiH navode da je dokazano najmanje pedeset slučajeva krijumčarenja migranata na ovaj način.

Među osobama koje su osumnjičene da su pripadnici krijumčarskog lanca, nalaze se i strani državljani.

Oni su, kako agencija navodi, u BiH dolazili lažno se predstavljajući da su i sami ilegalni migranti pa su tako kontaktirali zainteresirane i uvodili ih u krijumčarsku mrežu.

Kurir.rs
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter