Izvor:
14.10.2018 u 13:23
0

Patrijarhu Irineju dozvoljen ulazak u Crnu Goru!

Portparolka crnogorske Uprave policije Tamara Pavićević izjavila je danas da će "patrijarhu Srpske pravoslavne crkve (Irineju) biti dozvoljen ulazak u Crnu Goru".

"U ovom trenutku ne postoji nijedna zakonska smetnja koja bi onemogućila boravak patrijarha u našoj zemlji", kazala je Pavićevićeva.

Mitropolije crnogorsko-primorske ranije saopšteno da će Irinej sutra doći u Crnu Goru s antiohijskim patrijarhom Jovanom, a da je ranije danas pozivajući se na izjavu visokog policijskog zvaničnika, objavila da Irineju ipak neće biti dozvoljen prelazak crnogorske granice.

Srpski patrijarh Irinej izjavio je da u ponedeljak putuje u višednevnu posetu Crnoj Gori i da će sa poglavarom Antiohijske patrijaršije i svega Istoka Jovanom Desetim obići svetinje Mitropolije crnogorsko-primorske Srpske pravoslavne crkve (SPC).

"Nemam nijedan razlog da ne putujem u Crnu Goru. Nisam obavešten da sam na bilo kakvoj listi nepoželjnih osoba, pa informacije o tome pripisujem samo medijskim spekulacijama", rekao je Irinej.

Najava njegove posete, navode "Novosti", izazvala je veliku pažnju medija zbog spekulacija prethodnih dana da su crnogorske vlasti sačinile spisak osoba iz Srbije nepoželjnih u Crnoj Goria, a na kome se, navodno, nalazi i poglavar SPC.

List podseća da poseta patrijarha Crnoj Gori dolazi u trenutku naraslih političkih tenzija i zabrane da se u crnogorskim državnim institucijama slavi stogodišnjica Podgoričke skupštine i ujedinjenja Srbije i Crne Gore posle Prvog svetskog rata 1918. godine.

Izvor: Tanjug
Foto: Tanjug/TV Hram/Djakon Dragan S.Tanasijevic

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter